Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης (υπ. Επικράτειας): Το θεσμικό παζάρι για το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θα γίνει

Βερναρδάκης (υπ. Επικράτειας): Το θεσμικό παζάρι για το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θα γίνει
Οργανικός διανοούμενος της ΝΔ ο Βενιζέλος υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι το θεσμικό παζάρι για το άρθρο 16 δε θα γίνει διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «οργανικό διανοούμενο της ΝΔ» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο και ερωτηθείς για τον κίνδυνο να ακυρωθεί όλη η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί να συμπεριλάβει το άρθρο 16 ο κ.Βερναρδάκης είπε ότι «η λογική της ΝΔ και δυστυχώς του μέρους του ΚΙΝΑΛ που επηρεάζεται από τον κ. Βενιζέλο - και στην ουσία αποτελεί τον "οργανικό διανοούμενο" της ΝΔ στα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης, είναι να επιχειρούν ένα είδος θεσμικού παζαριού, δώστε μας αυτό, να σας δώσουμε το άλλο».
«Αυτή η συζήτηση δεν υπόκειται σε καμία θεσμική σοβαρότητα.
 Κανείς δεν δίνει σε κανέναν τίποτα.
Αν υπάρχουν συναινέσεις και ώριμα ζητήματα, θα πρέπει να προχωρήσουν, αυτή είναι η στάση της υπευθυνότητας, η θέση ευθύνης» είπε ο κ.Βερναρδάκης.
«Τι ανταλλάσσουν;
Στην πραγματικότητα μας λένε «θα συναινέσουμε σε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αν συναινέσετε σε αλλαγή του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».
Θεωρούν ότι θα ανταλλάξουν ένα υπερώριμο θεσμικό αίτημα, που προκαλεί την κοινωνία, την αθώωση υπουργών με αυτόν τον εξωφρενικό νόμο και την συνταγματική κάλυψη, εάν εμείς υποχωρήσουμε στην προμετωπίδα του νεοφιλελευθερισμού, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 Προφανώς, δεν πρόκειται να γίνει...
Θα αναγκαστούν υπό την κοινωνική πίεση, την πίεση του αυτονόητου, να συναινέσουν στην αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της συνταγματικής του κάλυψης» είπε ο κ.Βερναρδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Με έκπληξη παρατηρώ ότι ο Β. Βενιζέλος θέτει ζήτημα αναθεώρησης του άρθρου 16.
Είναι αυτός που εισηγήθηκε και τεκμηρίωσε - και μάλιστα πολύ επαρκώς - στην προηγούμενη αναθεώρηση το γιατί δεν χρειάζεται αναθεώρηση.
Καλώ οποιονδήποτε να ανατρέξει στις αγορεύσεις του στη Βουλή, στις παρεμβάσεις του, στις τότε επίσημες θέσεις του ΠΑΣΟΚ, γιατί ήταν και εισηγητής της συνταγματικής αναθεώρησης.
Θα μείνει έκπληκτος, από την οβιδιακή μεταμόρφωση που επιχειρεί αυτή την στιγμή... για να δικαιολογήσει την σύμπλευσή του με τον πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο κομμάτι της ΝΔ...» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης