Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Κατάλληλες βραχυπρόθεσμα οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων

Brainard (Fed): Κατάλληλες βραχυπρόθεσμα οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων
Η σταδιακή πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων παραμένει η κατάλληλη βραχυπρόθεσμα, δήλωσε η η Lael Brainard, αξιωματούχος της Fed
Υπέρ της συνέχισης των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, τάχθηκε σήμερα (7/12/2018) η Lael Brainard, αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Brainard ανέφερε ωστόσο ότι μέρος της ώθησης στην οικονομία ξεθωριάζει, ενώ τόνισε ότι η πολιτική των επιτοκίων θα εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από τη μεταβαλλόμενη προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η Brainard δήλωσε ότι η εικόνα είναι σε γενικές γραμμές θετική, αλλά προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται, ακόμη και στις ξένες και τις εγχώριες αγορές εταιρικών χρεογράφων.
«Η σταδιακή πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων μας έχει βοηθήσει πολύ, δίνοντάς μας χρόνο για να αξιολογήσουμε τις επιδράσεις της πολιτικής όπως έχουμε προχωρήσει», δήλωσε η αξιωματούχος της Fed.
«Η προσέγγιση αυτή παραμένει η κατάλληλη βραχυπρόθεσμα, παρόλο που η πορεία της πολιτικής θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι προοπτικές της οικονομίας», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης