Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Δεν έδωσα μάχη εναντίον της Merkel - Δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης του CDU

Schaeuble: Δεν έδωσα μάχη εναντίον της Merkel - Δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης του CDU
Aπέρριψε το ενδεχόμενο διάσπασης του CDU
«Δεν έκανα καμία μάχη εναντίον της A. Merkel», δήλωσε ο Πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου, W. Schaeuble, ο οποίος είχε στηρίξει για πρόεδρο του CDU τον Friendrich Merz.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος του CDU εξελέγη η Annegret Kramp-Karrenbauer.
Ο W. Schaeuble σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF δήλωσε πως «οι σύνεδροι είχαν να επιλέξουν μεταξύ τριών πολύ καλών υποψηφίων.
Και έλαβαν την απόφασή τους.
Έτσι είναι η δημοκρατία.
Εγώ εξέφρασα την άποψή μου - και αυτό επιτρέπεται.
Πάντα εκφράζω ξεκάθαρα την άποψή μου.
Η πλειοψηφία των συνέδρων αποφάσισε διαφορετικά», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο διάσπασης του CDU επειδή η Annegret Kramp-Karrenbauer κέρδισε με μικρή διαφορά.
«Είπα αμέσως στην κυρία Kramp-Karrenbauer: οι αντίπαλοί σας - και οι υποστηρικτές τους - έκαναν τη νίκη σας πολύ δύσκολη και για αυτό η νίκη σας είναι ακόμη πιο πειστική», ανέφερε ο Schaeuble.
Μάλιστα, επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε εναντίον κάποιου υποψηφίου, αλλά απλώς εξέθεσε τα επιχειρήματά του υπέρ του κ. Merz.
Όπως τόνισε «είμαι καλός δημοκράτης. Έγινε πολύ καλή αντιπαράθεση και βρίσκω καλό το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Αν κάποιος δεν επιτρεπόταν να πει τη γνώμη του, αυτό θα ήταν το άσχημο».
Σημείωσε ότι τα μέλη και οι σύνεδροι του κόμματος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις των υποψηφίων και να αποφασίσουν μεταξύ τριών πολύ καλών, επιμελώς προετοιμασμένων υποψηφίων, προσθέτοντας πως «ήταν μια ανοιχτή αντιπαράθεση, τέτοια που άλλα κόμματα μόνο να ονειρευτούν μπορούν».
Κληθείς να απαντήσει για το εάν ο ίδιος θα ήθελε το CDU το επόμενο διάστημα να κινηθεί προς τα δεξιά ή να παραμείνει στο κέντρο είπε ότι το σημαντικό είναι να συνεχιστεί η ανοιχτή συζήτηση και να καταστούν σαφή τα διαφορετικά επιχειρήματα. «Τότε είναι ακριβώς αυτή η μάχη μεταξύ δημοκρατικών εναλλακτικών που θα φέρει την πολιτική αντιπαράθεση πάλι στο κέντρο της δημοκρατίας και τα άκρα δεν θα παίζουν τότε τέτοιο ρόλο. Αυτό έχει καθοριστική σημασία», συμπλήρωσε ο Schaeuble .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης