Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συμμετείχαν 136.000 άνθρωποι στις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων – Έγιναν συνολικά 1.723 προσαγωγές

Γαλλία: Συμμετείχαν 136.000 άνθρωποι στις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων – Έγιναν συνολικά 1.723 προσαγωγές
Μόνο στο Παρίσι οι αρχές προχώρησαν σε 1.082 προσαγωγές
Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» χθες (8/12), για τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, οι οποίες θα επαναληφθούν το επόμενο Σάββατο σε όλη την επικράτεια με τη συμμετοχή εργατικών συνδικάτων και δημοτικών συμβούλων,  σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια, αν και μικρότερης έντασης σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, προσαγωγές, καταστροφές και τραυματισμούς.
Μόνο στο Παρίσι οι αρχές προχώρησαν σε 1.082 προσαγωγές , ενώ στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας οι προσαγωγές έφτασαν τις 1.723 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 1.220 κατέληξαν σε κράτηση.
Στους δρόμους των γαλλικών πόλεων βγήκαν 136.000 διαδηλωτές και δεν έλειψαν στο Παρίσι τα δακρυγόνα στην περίμετρο των Ηλυσίων Πεδίων, σπασμένες προθήκες καταστημάτων και πυρπολημένα αυτοκίνητα, αλλά και οι συγκρούσεις με την αστυνομία στο Μπορντώ, την Τουλούζη, τη Μασσαλία, την Νάντη.
Στις διαδηλώσεις του Σαββάτου 8/12, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών , συμμετείχαν 136.000 άτομα
Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν,  όπως εκτιμά η Δημαρχία του Παρισιού, ήταν περισσότερες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, κάτι που συνδέεται με το γεγονός ότι  «ακόμη πιο σημαντικό οικονομικό κόστος» θα υποστεί η πρωτεύουσα λόγω του ότι παρέμειναν κλειστές πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ενός διαστήματος που παραδοσιακά οι αγορές είναι αυξημένες λόγω εορτών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης