Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η στάση μας στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών θα καθοριστεί από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου

Θεοδωράκης: Η στάση μας στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών θα καθοριστεί από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου
Την αναγκαιότητα κατάργησης του γραφειοκρατικού κομματικού κράτους τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης
Για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο από τη Θεσσαλονίκη ο Στ. Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή θα καθοριστεί «μόνο από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου».
Μιλώντας από το βήμα του  «2ο Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης», ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και συνάμα δίνοντας απάντηση στο Μαξίμου, είπε ότι αυτή «θα καθοριστεί, όχι από το προσωπικό συμφέρον, όχι από το κομματικό συμφέρον- δεν είμαστε και καλοί στα παζάρια- αλλά μόνο από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου.
Και προσέξτε: Όχι το μέλλον το δικό μας.
Το μέλλον των παιδιών μας.
Υπάρχει και μια άλλη αρχή που έχει το Ποτάμι.
Ότι τα προβλήματα θα πρέπει να σταματήσουμε να τα χώνουμε κάτω απο το χαλί και θα πρέπει να τολμάμε να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί».
Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα έκαναν λόγο τόσο για αλλαγή γραμμής από το Ποτάμι για τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για μυστικές συναντήσεις του Στ. Θεοδωράκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και παζάρεμα της ψήφου του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, για μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ένα υπουργείο.
Μάλιστα, ο  επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης απάντηση έδωσε νωρίτερα στα δημοσιεύματα και μέσω twitter λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι», αλλά και σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί.
Τα παζάρια θα είχαν καλύτερη αξία αν ήταν λίγο πιο απτά.
Τους έκανα μία πλάκα και τους είπα ότι προφανώς ξέχασαν να αναφέρουν ότι θέλω και κάποιες θέσεις πάρκινκ στην Πειραιώς και μερικούς ντενεκέδες λάδι από την Κρήτη».
Πάντως, η απάντηση του κ. Θεοδωράκη μέσω twitter πυροδότησε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων "ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε.
Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας.
Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;».
Ακολούθησε η απάντηση που έλαβε το Μαξίμου δια του εκπροσώπου τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρα, ο οποίος μέσω twitter σημείωσε μεταξύ άλλων  ότι "είναι Κυριακή και είναι λογικό κάποιοι να υπολειτουργούν, ακόμη και στο Μαξίμου.
Αν δεν υπολειτουργούσαν πάντως θα γνώριζαν ότι το Ποτάμι εκτός από έξυπνες ατάκες δίνει και ολοκληρωμένες απαντήσεις".
 
Μεγάλος αναπτυξιακός στόχος η κατάργηση του γραφειοκρατικού κομματικού κράτους

 «Στόχος του Ποταμιού είναι να πείσει τους Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν το μεγάλο.
Να κάνουμε την Ελλάδα αλλιώς» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο «2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης».
Διευκρίνισε το «‘’Ελλάδα αλλιώς’’, απαιτεί πρώτα από όλα να σκεφτούμε αλλιώς.
Να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη δεκαετιών στα εθνικά θέματα.
Να σκεφτούμε όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά».
Υπογράμμισε ότι η κατάργηση του γραφειοκρατικού κομματικού κράτους είναι μεγάλος αναπτυξιακός στόχος, προσθέτοντας πως «αν το κάναμε θα είχαμε ξεμπλέξει με τα προβλήματα μας. Αλλά δεν μας το επιτρέπουν τα κόμματα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε δε σε δύο προτάσεις:
α) Στην ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων, που, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, θα προσέλκυαν 110.000 ξένους φοιτητές, και σχεδόν 2 δισ. έσοδα για τη χώρα.
«Η ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ,γι’ αυτή την ανόητη και καταστροφική απαγόρευση μη κρατικών πανεπιστημίων, είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.
β) Στη δημιουργία ενιαίου παραλιακού μετώπου στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε: «Το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι το χαμένο πλεονέκτημα της Μακεδονίας. Από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι. 40 χιλιόμετρα με όλες τις σύγχρονες περιζήτητες δραστηριότητες. Από προβλήτες και μαρίνες μέχρι πλαζ και υδατοδρόμιο και απόποδηλατόδρομο, μέχρι πράσινο και αγορές».
Σημειώνεται ότι το 2ο ΑναπτυξιακόΣυνέδριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ) και το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης