Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας θα θέσει θέμα Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής για τα περί ανταλλαγής Σκοπιανού - συντάξεων - Τι απαντά η ΝΔ

Ο Τσίπρας θα θέσει θέμα Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής για τα περί ανταλλαγής Σκοπιανού - συντάξεων - Τι απαντά η ΝΔ
Δριμεία αντίδραση για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών
(upd) Την οργή του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν οι καταγγελίες Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για ανταλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα στους Ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη (13/12).
Την ίδια ώρα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη ή να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και στη διεθνή κοινότητα για το τι ακριβώς εννοούσε όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις.
Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα.
Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;.
Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού απάντησε με μια λιτή ανακοίνωση της η ΝΔ.
«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι» αναφέρει η ΝΔ.

Στα άκρα η αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Στην τοποθέτηση του ο κ.Μητσοτάκης είχε αναφέρει: «Λέτε ότι δεν θα κόψετε άλλο τις συντάξεις όταν εσείς υπογράψατε την μείωση των συντάξεων και ενώ προηγούμενα έχετε κόψει όλες τις νέες και έχετε πριονίσει όλες τις παλαιότερες.
Με κυνισμό στήσατε ένα διχασμό πάνω στο Σκοπιανό.
Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων.
Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.
Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη.
Έτσι όμως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα.
Αυτό που λένε στις Βρυξέλλες για σας κ. Τσίπρα, είναι ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση.
Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά στη δευτερολογία του, ότι λυπάται που όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι σαν να ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη.
«Η θέση μας είναι σαφής και η συμφωνία δεν αναγνωρίζει κανένα έθνος και εθνότητα.
Με κρίσιμα εθνικά θέματα δεν μπορεί κανείς να παίζει» τόνισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκείνος είναι που άνοιξε ζήτημα μειονότητας, με τη συνέντευξή του στο περιοδικό Politico, όπου -όπως είπε ο πρωθυπουργός- ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «αυτονομιστικές δυνάμεις».
«Αν είναι λαθροχειρία να μας πείτε τι είπατε» συνέχισε για να συμπληρώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «μας προστατεύει απόλυτα».
«Έχω βγει από τα ρούχα μου, γιατί δεν περίμενα να μιλήσετε με καφενειακό λόγο και να εκστομίσετε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο ξεπούλησε τη Μακεδονία, αλλά αντάλλαξε τη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Είναι ντροπή» είπε ο πρωθυπουργός με πολύ έντονο ύφος και προκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι αν ο νόμος για τη μη περικοπή των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής, «γιατί ψηφίζετε αυτόν τον νόμο; Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα στο Κοινοβούλιο; Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας από τη μη περικοπή συντάξεων, αν νομίζετε ότι είναι προϊόν συναλλαγής».
«Εμείς δεν τσουβαλιάσαμε τους πολίτες, να πούμε προδότη και μειοδότη επειδή είχε διαφορετική άποψη, όπως κάνατε εσείς εδώ» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και με οργίλο ύφος απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Ντροπή σας. Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες. Είναι ντροπή σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης