Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Γερμανία συνεχίζεται η αναζήτηση για τον δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο

Στη Γερμανία συνεχίζεται η αναζήτηση για τον δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο
Στην Γερμανία αναζητούνται ο δράστης και ο αδερφός του 
Στη Γερμανία συνεχίζονται οι έρευνες για τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, αλλά και τον αδερφό του.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ερευνούν σε μια ζώνη μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των γαλλογερμανικών συνόρων, στα κρατίδια του Σάαρ και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, για να εντοπίσουν τους δύο άνδρες.
Ο Σερίφ Σεκάτ πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.
Ο Γάλλος εγκληματίας διέφυγε εις διπλούν από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές την Τετάρτη, προκαλώντας το μακελειό με τους τρεις νεκρούς και τους 12 τραυματίες στην πλατεία Κλεμπέρ και στους γύρω δρόμους, περιμετρικά της Χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Αρχικά, ο Σεκάτ διέφυγε από την επιχείρηση της αστυνομίας στο διαμέρισμά του.
Ο 29χρονος είχε πραγματοποιήσει ληστείες και η αστυνομία τον αναζητούσε ως επικίνδυνο κακοποιό.
Στο διαμέρισμά του, μάλιστα, βρέθηκαν χειροβομβίδες και άλλα βαριά όπλα.
Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι εκ νέου με τον Σερίφ Σεκάτ, σε δρόμο κοντά στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου.
Τότε ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών και η κούρσα του δράστη στους δρόμους της πόλης, με απολογισμό τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες, οι έξι εκ των οποίων δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.
Η αστυνομία και η νομαρχία αναφέρθηκαν σε «τρομοκρατική επίθεση», αποφεύγοντας, ωστόσο, να συνδέσουν τον Σερίφ Σεκάτ με κάποια από τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, πολύ δε περισσότερο με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα πληροφορίες, ο Σερίφ Σεκάτ φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» όταν πατούσε τη σκανδάλη, ωστόσο αυτό δεν αποδεικνύει από μόνο του ότι ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης, ή ότι έδρασε κατ' εντολής της, ή ότι είχε την οποιαδήποτε συνεργασία με εξτρεμιστικούς ισλαμιστικούς παράγοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης