Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Μιχαηλίδης κόβει – και ορθά - τα προνόμια των προηγούμενων διοικήσεων που ισχύουν προκλητικά

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Μιχαηλίδης κόβει – και ορθά -  τα προνόμια των προηγούμενων διοικήσεων που ισχύουν προκλητικά
Η Εθνική εν τω μεταξύ δεν ανανεώνει σε μακρά διάρκειας συμβάσεις τις θητείες των Γενικών Διευθυντών και όπως πληροφορούμαστε δίδονται μόνο 3μηνες ή 4μηνες συμβάσεις δηλαδή έως τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2019.
Ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης προσπαθεί να βάλει τέλος σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και αφορούν το καθεστώς προνομίων των προηγούμενων διοικήσεων προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων.
Ένα καθεστώς παραλογισμού που ορθώς η διοίκηση της Εθνικής αποφασίζει να κόψει οριστικά.

Ο Μιχαηλίδης σε συνεργασία με τον CEO της τράπεζας Π. Μυλωνά λοιπόν διέγνωσαν ότι η Εθνική τράπεζα πληρώνει κατά τρόπο – απαράδεκτο – αυτοκίνητο, ασφάλεια και γραμματέα στους πρώην προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της Εθνικής τράπεζας.
Μια παλιά και σίγουρα παρωχημένη απόφαση της Εθνικής πριμοδοτούσε όσους προέδρους ή CEO αποχωρούσαν από την τράπεζα και δεν είχαν εν συνεχεία κάποια έμμισθη εργασία…να λαμβάνουν δια βίου αρχικώς και εν συνεχεία τροποποιήθηκε για 10 χρόνια, προνόμια τα οποία πλήρωνε και πληρώνει η Εθνική τράπεζα.
Έτσι λοιπόν οι πρώην CEO και Πρόεδροι που δεν έχουν έμμισθη εργασία αλλά π.χ. διατηρούν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια…λαμβάνουν παροχές που τουλάχιστον μπορούν να θεωρηθούν απαράδεκτες, προκλητικές και αντίθετες με την τρέχουσα κατάσταση στην οποία διάγει η Εθνική τράπεζα.
Δεν μπορεί να αδυνατεί να πληρώνει το χρεοκοπημένο ΛΕΠΕΤΕ και ταυτόχρονα να πληρώνει ασφάλεια και οδηγό για τις πρώην διοικήσεις.
Ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε άμεσα να κοπούν τα προνόμια όλων των προηγούμενων διοικήσεων.
Ποια άτομα έχουν επωφεληθεί του προνομίου της Εθνικής που έχει θεσμοθετηθεί από παλαιά στην τράπεζα;
Παναγιώτης Θωμόπουλος πρώην Πρόεδρος
Λούκα Κατσέλη πρώην Πρόεδρος
Τάκης Αράπογλου πρώην CEO
Στέλιος Παναγόπουλος πρώην Πρόεδρος
Γιώργος Ζανιάς πρώην Πρόεδρος
Λεωνίδας Φραγκιαδάκης πρώην CEO

Ο Δημήτρης Δημόπουλος θα παραμείνει σύμβουλος στην Εθνική - Θετική εξέλιξη 

Ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επί πολλά χρόνια ήταν αναπληρωτής CEO.
Η θέση του αναπληρωτή CEO έχει καταργηθεί...και δεν προβλέπεται και στο νέο οργανόγραμμα που θα ανακοινώσει προσεχώς η Εθνική τράπεζα. 
Ο Δημόπουλος θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο αλλά θα διατηρήσει θέση συμβούλου διοίκησης.
Η Εθνική εν τω μεταξύ δεν ανανεώνει σε μακρά διάρκειας συμβάσεις τις θητείες των Γενικών Διευθυντών και όπως πληροφορούμαστε δίδονται μόνο 3μηνες ή 4μηνες συμβάσεις δηλαδή έως τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2019.

Τι ανέφερε το bankingnews στις 7 και 9 Δεκεμβρίου 2018

Στο διοικητικό συμβούλιο στις 20 Δεκεμβρίου 2018 θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για την νέα οργανωτική δομή της Εθνικής τράπεζας.
Το bankingnews ήδη από τις 4 Δεκεμβρίου έχει αποκαλύψει σχεδόν όλες τις αλλαγές που θα ανακοινώσει η διοίκηση Μυλωνά και Μιχαηλίδη στην Εθνική τράπεζα.
Ωστόσο φαίνεται ότι έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
1)Όπως έχουμε σημειώσει η Εθνική ΔΕΝ θα διαθέτει αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.
Το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται μόνο από 3 εκτελεστικούς εκ των οποίων ο ένας είναι προφανώς ο διευθύνων σύμβουλος ο Π. Μυλωνάς.
2)Ο Δημήτρης Δημόπουλος ο αρχαιότερος και από τους ικανότερους του ομίλου θα αποχωρήσει από εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και θα παραμείνει ως σύμβουλος του ομίλου.
3)Ο Παναγιώτης Δασμάνογλου ως Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου και των Επιτροπών θα διατηρήσει την θέση του και θα είναι ο δεύτερος εκτελεστικός.
4)Υπήρχε μια διχογνωμία ποιος από τους δύο ο Ιωάννης Βαγιονίτης Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων ή ο Δημήτρης Καποτόπουλος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής θα ήταν ο τρίτος εκτελεστικός στο διοικητικό συμβούλιο.
Πρυτάνευσε η άποψη να γίνει ο Καποτόπουλος εκτελεστικός καθώς θα αποχωρήσει από την Εθνική τράπεζα το καλοκαίρι του 2019.
5) Ο Ιωάννης Κυριακόπουλος Γενικός Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών ή CFO ενώ προβλεπόταν ότι θα αναλάβει εκτελεστική θέση στο διοικητικό συμβούλιο…είναι βέβαιο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2018 δηλαδή Φεβρουάριο ή Μάρτιο 2019 να αποχωρήσει από CFO και να αναλάβει άλλη θέση στο οργανόγραμμα της Εθνικής τράπεζας ή να αποχωρήσει από την Εθνική τράπεζα. 
6)Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι αποτελούν το πρώτο μέρος των αλλαγών καθώς θα ακολουθήσουν μέσα στο 2019 και νέες αλλαγές, αποχωρήσεις και ανακατατάξεις.
Το σχέδιο να έρθουν κάποια στελέχη εκτός Εθνικής πλην του retail banking απορρίφθηκε για την ώρα.

Υποσημείωση

Ο Δημόπουλος αποτελεί σημείο αναφοράς στην Εθνική και θα πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα συμβουλευτικής συνεργασίας.
Έκπληξη αποτελεί ότι ο Κυριακόπουλος δεν αναβαθμίστηκε και... ίσως αποχωρήσει. 
Υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση.
Η αναβάθμιση του Καποτόπουλου που ως γνωστό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι προσωρινή αλλά φαίνεται ότι είναι μια προσπάθεια της Εθνικής να έχει καλές σχέσεις με την ΝΔ (Μυλωνάς) αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ (Καποτόπουλος)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης