Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης: Δημοκρατικό μήνυμα χωρίς πολωτικές διαθέσεις η ανοιχτή συγκέντρωση του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Βερναρδάκης: Δημοκρατικό μήνυμα χωρίς πολωτικές διαθέσεις η ανοιχτή συγκέντρωση του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Το μήνυμα της ομιλίας είναι ενότητα των δυνάμεων για μια νέα εποχή στην ανάπτυξη είπε ο κ.Βερναρδάκης
Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μήνυμα δημοκρατικό, μια ανοιχτή συγκέντρωση χωρίς πολωτικές διαθέσεις υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης.
«Το μήνυμα είναι ενότητα των δυνάμεων για μια νέα εποχή στην ανάπτυξη, στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, με μια πραγματικά δομημένη εθνική ενότητα απέναντι στον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση και με όρους ισότητας και αλληλεγγύης και στο εσωτερικό της χώρας και στο επίπεδο της συνεργασίας των λαών» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βερναρδάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ώρα της ομιλίας του κ.Τσίπρα, έκανε λόγο για «αντισυγκεντρώσεις, μία πρακτική, η οποία έρχεται από το παρελθόν και δυστυχώς θυμίζει μαύρες εποχές και μέρες».
«Εγώ, πιστεύω ότι δεν θα έχουν συμμετοχή, θα απομονωθούν [...] και το μόνο που μένει στην ουσία είναι η δραστηριοποίηση περίπου 300 ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων στη Θεσσαλονίκη, που περιφέρουν την άγνοιά τους και τον εκφοβισμό τους στο διαδίκτυο.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους δώσουμε μεγαλύτερη έκταση.
Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να ενισχύσουμε τη δημοκρατία, τον διάλογο, να αφήσουμε όλες τις απόψεις να εκφραστούν στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής συνευθύνης καθώς η Δημοκρατία έχει την ανοχή να ακούει και να σέβεται όλες τις απόψεις».
Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, ο κ.Βερναρδάκης αφού υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση του επεσήμανε πως αυτές οι δηλώσεις δεν συμβάλλουν στη συμφωνία, τόνισε ότι «καταλαβαίνουμε για ποιους λόγους μπορεί να το κάνει -κι αυτός έχει τις δικές του ακραίες πιέσεις- αλλά προφανώς όμως ορισμένες φορές μπορεί να υπερβεί κάποιες διαχωριστικές γραμμές συνειλικρίνειας και συμφωνίας».
«Το γενικό ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία μεγάλη χώρα, μια ισχυρή, δημοκρατική χώρα, μία οικονομικά πολύ πιο προηγμένη, με δυνατότητες ανάπτυξης και τέτοιου τύπου κινήσεις θα πρέπει να τις βλέπει με την ανοχή του δυνατού και όχι με την αδυναμία του φοβικού αδύνατου.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές κατά κάποιον τρόπο τάσεις και στο εσωτερικό των Σκοπίων, τις ακραίες τάσεις εθνικιστικού παραληρήματος, αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από αυτούς, αντιθέτως πρέπει να ηγεμονεύσουμε σε μία ευρύτερη περιοχή με όρους ισοπολιτείας, ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης.
Επιβάλλαμε με τη συμφωνία αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας μιας άλλης χώρας εν καιρώ ειρήνης και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται, να αλλάζει κάποιος τον αυτοπροσδιορισμό του και το Σύνταγμά του» είπε ο κ.Βερναρδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης