Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι συνταξιούχοι του χρεοκοπημένου ΛΕΠΕΤΕ ζητούν προκλητικά από την Εθνική να τους χρηματοδοτήσει τρύπα 3,2 δισ. ευρώ

Οι συνταξιούχοι του χρεοκοπημένου ΛΕΠΕΤΕ ζητούν προκλητικά από την Εθνική να τους χρηματοδοτήσει τρύπα 3,2 δισ. ευρώ
Η τράπεζα να προσδιορίσει ένα χρονοδιάγραμμα αποφάσεων και εάν δεν βρει κατανόηση…να προβεί σε μονομερείς ενέργειες σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο.
Οι συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας μάλλον έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου.
Οι συνταξιούχοι με το πρόσχημα της ηλικίας τους επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία παραπληροφορώντας την, κάνοντας επίκληση σε στρατηγικές προπαγάνδας, αποσιωπώντας την αλήθεια και προτάσσοντας το ιδιοτελές συμφέρον τους.
Οι συνταξιούχοι παραπληροφορούν και αποκρύπτουν την αλήθεια για το ΛΕΠΕΤΕ που έχει χρεοκοπήσει.

Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τα 3 μνημόνια, ύφεση και συνολική φτωχοποίηση οι συνταξιούχοι της Εθνικής που καλοπέρασαν τόσα χρόνια ως δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν προκλητικά από την Εθνική τράπεζα να τους χρηματοδοτήσει το χρεοκοπημένο ΛΕΠΕΤΕ με 3,2 δισεκ. ευρώ.
Πως προκύπτουν τα 3,2 δισεκ. ευρώ;
Οι 16.500 συνταξιούχοι με ένα δυνητικό μέσο χρόνο που θα λαμβάνουν την σύνταξη τους κύρια και επικουρική 25 χρόνια Χ 130 εκατ ευρώ η ετήσια χρηματοδότηση της μαύρης τρύπας = 3,2 δισεκ. σε παρούσες αξίες.
Τα 3,2 δισεκ. είναι το κόστος της Εθνικής τράπεζας σε παρούσες αξίες και με αναγωγή λήψης της επικουρικής σύνταξης για τα επόμενα 25 χρόνια (με βάση τα διεθνή αναλογιστικά μοντέλα και τις πρακτικές ανάλυσης σε παρούσες αξίες)
Πρόκειται για προκλητική στάση, πρόκειται για απαράδεκτη στάση μιας κοινωνικής ομάδας η οποία αντί να διαπραγματεύεται με την Εθνική στην οποία εργάστηκε…προκαλεί.
Η Εθνική τράπεζα πρέπει να απορρίψει τέτοιες προτάσεις ως παράλογες κοινωνικά προκλητικές και οικονομικά μη βιώσιμες.
Η Εθνική τράπεζα θα πρέπει να επαναξιολογήσει όλη την στρατηγική της γύρω από αυτό το σκάνδαλο που ονομάζεται ΛΕΠΕΤΕ υπό την έννοια ότι ένα χρεοκοπημένο επικουρικό ταμείο δεν μπορεί να συνεχίζει να χρηματοδοτείται.
Το ΛΕΠΕΤΕ πρέπει να κλείσει χθες.
Οι συνταξιούχοι να ενταχθούν στο ενιαίο επικουρικό ταμείο και να παίρνουν μια σύνταξη κύρια και επικουρική εννοείται απρόσκοπτα η οποία δεν μπορεί να είναι ασύμβατη με τα ισχύοντα στον τραπεζικό κλάδο.
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικεί αυτό που νομίζει ότι είναι έννομα συμφέροντα του αλλά εδώ οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της Εθνικής τράπεζας ζητούν από την τράπεζα να τους χρηματοδοτεί ένα χρεοκοπημένο ασφαλιστικό φορέα.
Πρόκειται για ένα ακραίο παραλογισμό, τέτοιες σκέψεις βρίσκουν απέναντι την λογική.
Οι συνταξιούχοι αντί να αναζητήσουν μια βιώσιμη λύση με την τράπεζα την μηνύουν.
Αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες, ανήθικες, προσβλητικές που δείχνουν ότι δεν έχουν αποβάλλει την νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου.
Η Εθνική τράπεζα δεν θα πρέπει να ενδώσει σε καμία απαίτηση που θα πλήξει την οικονομικής της κατάσταση.
Έως τώρα η τράπεζα εμφανίζεται συνεργάσιμη και με στάση θετική, όπως απέναντι της έχει συνταξιούχους που παιδαριωδώς συνδικαλίζονται και συμπεριφέρονται.
Η τράπεζα να προσδιορίσει ένα χρονοδιάγραμμα αποφάσεων και εάν δεν βρει κατανόηση…να προβεί σε μονομερείς ενέργειες σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης