Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Alpha Bank Ρουμανίας, στο «Ba3» η αξιολόγηση

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Alpha Bank Ρουμανίας, στο «Ba3» η αξιολόγηση
Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Alpha Bank Romania
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) της Alpha Bank Romania η Moody's Investors Service, διατηρώντας σε «Ba3» και «Not Prime» τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας, αντίστοιχα.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη βελτίωση της φερεγγυότητας και του προφίλ χρηματοδότησης της τράπεζας, που είχε ως αποτέλεσμα να ευθυγραμμιστεί με τις θετικές προοπτικές της ελληνικής μητρικής Alpha Bank(Caa2).
Ο λόγος μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώθηκε σε μόλις 6% στα τέλη του πρώτου εξαμήνου 2018, σημαντικά χαμηλότερος από το 14% πριν δύο χρόνια.
Η Alpha Bank Romania παρουσιάζει ισχυρή κεφαλαιοποίηση με δείκτη στο 21% επί της σταθμισμένης περιουσιακής αξίας (TCE).
«Η βελτιωμένη φερεγγυότητα της τράπεζας παρέχει μια σταθερή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη δανείων.
Παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή, αναμένουμε τα κέρδη να βελτιωθούν χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη του δανεισμού που θα αντισταθμίσει εν μέρει τις χαμηλότερες αντιστροφές των προβλέψεων.
Η σταδιακή μετατόπιση της δομής χρηματοδότησης της Alpha Bank Romania μείωσε την εξάρτηση της τράπεζας από τη χρηματοδότηση των μητρικών, συμβάλλοντας έτσι στη θεμελιώδη ενίσχυση του πιστωτικού της προφίλ.
Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις ανήλθε σε 110% το α 'εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση από το 120% στο τέλος του έτους 2017 (2016: 144%).
Ωστόσο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης