Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, παρά τις διαμαρτυρίες της Βαγδάτης

Η Τουρκία συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, παρά τις διαμαρτυρίες της Βαγδάτης
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τα πλήγματα εναντίον των Κούρδων μαχητών
Τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, δηλώνει πως θα συνεχίσει η Τουρκία.
Μία ημέρα μετά την επίσημη διαμαρτυρία της Βαγδάτης (14/12/2018) ότι επανειλημμένες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παραβιάζουν την εθνική της κυριαρχία και θέτουν σε κίνδυνο αμάχους, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως θα συνεχίσει τα πλήγματα εναντίον των Κούρδων μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ.
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε  ότι σκότωσε 8 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ενώ εκλήθη ο Τούρκος πρεσβευτής στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Τουρκία πλήττει τακτικά βάσεις του PKK κατά μήκος των νοτίων συνόρων της, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του PKK χρησιμοποιούν την απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή του βορείου Ιράκ ως βάση για να εξαπολύουν αιματηρές επιθέσεις μέσα στην Τουρκία.
Νωρίτερα το 2018 ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan απείλησε να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ.
Αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε επίσης επικείμενη επιχείρηση κατά κουρδικής πολιτοφυλακής στην γειτονική Συρία.
Η πολιτοφυλακή YPG, η οποία πολεμάει κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ελέγχει τα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Η Άγκυρα δηλώνει ότι αποτελεί προέκταση του PKK και θέτει άμεση απειλή στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση της Βαγδάτης έχει καθήκον να αποτρέπει τη χρήση του ιρακινού εδάφους ως βάση για επιθέσεις στις γειτονικές χώρες, σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών περιγράφοντας τις αεροπορικές επιδρομές ως μια πράξη αυτοάμυνας της Τουρκίας επειδή το Ιράκ δεν δρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης