Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Με τον κ. Μητσοτάκη μπροστά μπορούμε να υπερασπιστούμε τα λαϊκά στρώματα

Αβραμόπουλος στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Με τον κ. Μητσοτάκη μπροστά μπορούμε να υπερασπιστούμε τα λαϊκά στρώματα
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο κοινωνική Ευρώπη», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος
«Όλοι εμείς με τον Κ. Μητσοτάκη μπροστά μπορούμε να υπερασπιστούμε τα λαϊκά στρώματα», υπογράμμισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΝΔ,  Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στο 12ο  στο συνέδριο του κόμματος.
Σημείωσε ότι  η ΝΔ έχει μπει σε τροχιά νίκης και «το συνέδριό μας διεξάγεται σε σημαντική και κρίσιμη συγκυρία».
Όπως ανέφερε  "το κόμμα μας έχει ξεκάθαρα μπει σε πορεία νίκης και μέσα στον επόμενο χρόνο θα κληθεί από τον ελληνικό λαό να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
Μέσα από την αναμόρφωση, την ανανέωση και τη διεύρυνση την οποία πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η παράταξή μας είναι πλέον έτοιμη να δώσει νικηφόρα αυτήν την εκλογική μάχη.
Η ανάδειξη της ανανεωμένης, σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας και πάλι στο τιμόνι της χώρας, ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης θα συμβάλει ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα τη θέση της στο Ευρωπαϊκό στερέωμα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική της εκπροσώπηση, να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών της ελληνικής πολιτείας, να ανοίξει και πάλι ένας αισιόδοξος ορίζοντας για τους έλληνες πολίτες και ειδικότερα για εκείνους που η κρίση δοκιμάζει, αλλά και την ελληνική νεολαία, που απαιτεί -και δικαίως- οι δικές μας γενεές να της παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα με δυνατότητες εκπλήρωσης των ονείρων και των προσδοκιών τους".
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ του είπε  "αγαπητέ Κυριάκο, καλή επιτυχία και σύντομα να σε δούμε Πρωθυπουργό της χώρας".
Επιπλέον, ανέφερε ότι πρέπει «να παραμερίσουμε το μύθο ότι οι πολίτες δεν θέλουν να ακούσουν  αλήθειες.
Είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες.
 Αυτό το δρόμο έχει επιλέξει ο Κ. Μητσοτάκης.
Τον δρόμο της αλήθειας».
Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος καλωσόρισε τον Manfred Weber στην Ελλάδα και του ευχήθηκε να είναι σύντομα στο τιμόνι της Κομισιόν, ώστε να δώσε ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα ενισχύοντας πάνω από όλα τους βασικούς όρους και τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται και υπάρχει η Ευρώπη, στις αρχές της αλληλεγγύης και της ευθύνης.
Τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο κοινωνική Ευρώπη» και αναφερόμενος στις ερχόμενες ευρωεκλογές είπε πως είναι εκλογές σταθμός και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες.
«Οι λαϊκιστές ανεύθυνα και αγνοώντας τα μηνύματα της ιστορίας μάς οδηγούν πίσω στις σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας» σημείωσε
και συνβέχισε λέγοντας ότι "το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο και στην ευρύτερη γεωπολιτική μας γειτονιά, όπου ένα επικίνδυνο και εκρηκτικό μείγμα λαϊκισμού και εθνικισμού δείχνει, δυστυχώς, το δρόμο της επαναβαλκανοποίησης της περιοχής.
Η Ελλάδα ως χώρα με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό τον οποίο χάραξε ο ιδρυτής της Παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής -στην παρακαταθήκη του οποίου στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη, αλλά και με τη δέσμευση να μην απομακρυνθούμε ποτέ από αυτόν τον δρόμο που είναι ο μόνος που εγγυάται για την πατρίδα μας ασφάλεια, σταθερότητα και πρόοδο- καλείται να διαδραματίσει τον γεωπολιτικό σταθεροποιητικό της ρόλο και να είναι η γέφυρα συνύπαρξης και συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς της περιοχής.
Παράλληλα, ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονούμε, πέραν των δικαιωμάτων μας και των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη, αλλά κυρίως απέναντι στους Έλληνες πολίτες, να προωθούμε τις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις".
Σημείωσε ακόμη ότι "η χώρα μας λόγω και της γεωγραφικής της θέσης θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί πιέσεις, που όμως για να αντιμετωπιστούν, θα χρειαστούν στρατηγικά μελετημένες κινήσεις.
Είμαστε στις παρυφές -και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό- ενός ευρύτερου γεωπολιτικού τόξου αστάθειας που εκτείνεται από την Τυνησία έως την Ουκρανία, αλλά η θέση μας στην καρδιά της Ευρώπης μας καθιστά περισσότερο ισχυρούς, αναλογικά με το μέγεθός μας και εκεί είναι η ασφάλειά μας και από εκεί εκπορεύονται και οι δυνατότητές μας".
Για το παγκόσμιων πλέον διαστάσεων προσφυγικό ζήτημα, του οποίου τα αίτια και οι επιπτώσεις θα συνοδεύσουν για τα χρόνια που έρχονται, την πορεία όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου, ανέφερε ότι η Ελλάδα καλείται να είναι έτοιμη με σχέδιο και στρατηγική, λέγοντας ότι "και τα δύο δυστυχώς λείπουν.
Το ίδιο και εμείς ως παράταξη".
"Να δείξουμε αυτό που είμαστε, μια μεγάλη λαϊκή, φιλελεύθερη παράταξη, με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στο λαϊκισμό των άκρων, να καπηλεύονται τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.
Να αποδείξουμε ότι όλοι εμείς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά μπορούμε να υπερασπιστούμε τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, με μία εκλογική νίκη που δεν θα είναι απλά νίκη ενός κόμματος, αλλά νίκη ενός ολόκληρου λαού", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, "οι  μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα προϋποθέτουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε με το τρίπτυχο σύνθεση – συνεννόηση – συναίνεση, να προχωρήσουμε μπροστά, ανασυγκροτώντας το κράτος, ενώνοντας τους Έλληνες, θέτοντας ισχυρά θεμέλια στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ερχόμενοι κοντά στη πηγή της δύναμης και της έμπνευσής μας, που δεν  είναι παρά οι Έλληνες πολίτες, στη μεγάλη οικογένεια των οποίων ανήκουμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης