Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών - Η σεναριολογία για πτώση της δεν έχει καμία βάση

Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών - Η σεναριολογία για πτώση της δεν έχει καμία βάση
«H σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές ή και για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία βάση", τονίζει ο Ν. Βούτσης
«Η παρούσα κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών», δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στη Real News.
Σημειώνει πως είναι περισσότερο αισιόδοξος από ότι προ μηνών πως θα τύχει μιας σαφούς πλειοψηφίας και ξεκαθαρίζει ότι «η σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές ή και για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία βάση.
Αντίθετα, είναι φανερό από πολλούς έγκριτους δημοσιολογούντες ότι έχει καταρρεύσει το τεχνητό «αντι-ΣΥΡΙΖΑ τείχος» που είχε γίνει προσπάθεια να οικοδομηθεί με μια δήθεν υγειονομική ζώνη, που ήταν και είναι η στρατηγική της Δεξιάς για προσέλκυση προσωπικοτήτων και πολιτών της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατικής παράδοσης». «Άλλωστε, η απολύτως συνειδητή μετατόπιση-ομηρία σε ακροδεξιά ρητορική της ηγεσίας της Ν.Δ. όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά προφανώς γονιμοποιεί τις διεργασίες για τη διαμόρφωση προοδευτικού πόλου στην Ευρωβουλή μετά τις ευρωεκλογές, όσο και πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης στην ελληνική Βουλή μετά τις βουλευτικές εκλογές», σημειώνει ο κ. Βούτσης.
Αναφέρει δε, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ιστορική και πολύ θετική για τη χώρα συμφωνία και «όποιος λέει όχι σε αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι επιλέγει και την παραπέρα ακινησία και τη μη αλλαγή του ονόματος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Κληθείς να απαντήσει πότε θα ανοίξει το θέμα των γερμανικών οφειλών, αναφέρει ότι «οπωσδήποτε μέσα στον Ιανουάριο του 2019 θα γίνει η συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις στην ελληνική Βουλή επί του εξαιρετικού πορίσματος της «Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», το οποίο εκτιμώ ότι θα εγκριθεί».
Για το κλίμα τεράστιας οξύτητας στις τελευταίες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, αφού αναφέρει ότι προβληματίζει το κλίμα έντασης και διχασμού, που αρκετές φορές οδηγεί σε εκτροπή του λόγου και σε άθλιους χαρακτηρισμούς που εκφέρονται από τα βουλευτικά έδρανα.
Περαιτέρω,  τονίζει ότι η χώρα έχει γύρισε σελίδα και ήδη γράφονται οι πρώτες σελίδες του βιβλίου για την Ελλάδα μετά τις στενές μνημονιακές δεσμεύσεις.
Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας, απαντά ότι «η συνεχής και πολλαπλή διάψευση των εκτιμήσεων, των πιέσεων και των προσδοκιών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που για αρκετούς λόγους θεωρούσαν ότι βρίσκονται εν κινδύνω για εκλογές επί τριάμισι χρόνια, επιβεβαιώνει πλήρως την επιμονή του ίδιου του πρωθυπουργού και της παρούσας κυβέρνησης για το ότι δεν υπήρξε ποτέ διάθεση ή τακτική «απόδρασης», ενώ αντίθετα υπάρχει η σταθερή θέληση για να ζήσει ο λαός μας, η κοινωνία μας, αυτή τη νέα εποχή σε συνθήκες διακυβέρνησης από την Αριστερά, τόσο για το 2019 όσο και για την επόμενη τετραετία».
«Τώρα πια μπορούμε να δούμε ποιοι είχαν και έχουν συνεχείς διαψεύσεις, αυταπάτες, αντιλαϊκές εμμονές και ποια πολιτική δύναμη, αντίθετα, ολοκλήρωσε θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις με τις οποίες υπερψηφίστηκε από τον λαό τον Σεπτέμβριο του 2015 και ταυτόχρονα βοήθησε για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να αναστηλωθεί σημαντικά το κύρος της χώρας μας μέσα στην Ε.Ε. και στον ευρύτερο διεθνή περίγυρο», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης