Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Η κυβέρνηση ζήτησε από την Engie να παγώσει τα τιμολόγια φυσικού αερίου μέχρι τον Ιούνιο του 2019

Γαλλία: Η κυβέρνηση ζήτησε από την Engie να παγώσει τα τιμολόγια φυσικού αερίου μέχρι τον Ιούνιο του 2019
O Γάλλος Macron δεσμεύθηκε ότι, θα διατηρήσει τα αμετάβλητα τα τιμολόγια του φυσικού αερίου
Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την Engie να διασφαλίσει, πως οι τιμές του φυσικού αερίου δεν θα αυξηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
Σε αντίθεση με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες κατά κανόνα αλλάζουν μία φορά το χρόνο, εκείνες του φυσικού αερίου τροποποιούνται κάθε μήνα στη Γαλλία και καθορίζονται από έναν τύπο που λαμβάνει υπόψη το κόστος παραγωγής.
Πολλές γαλλικές κυβερνήσεις έχουν αναβάλει τις αυξήσεις των τιμολογίων για την προστασία των καταναλωτών και τις δικές τους εκλογικές επιδόσεις, αλλά νομικά η κυβέρνηση δεν έχει εξουσία να καθορίζει τιμές, αναφέρει το Reuters.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γαλλική κυβέρνηση ανέστειλε τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων.
Επίσης ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δεσμεύθηκε ότι, θα διατηρήσει τα αμετάβλητα τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Το υπουργείο περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα (16/12) πως θέλει να διασφαλίσει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου της Engie δεν θα αλλάξουν μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
«Η Engie έχει λάβει γνώση του αιτήματος της κυβέρνησης και θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα των ρυθμιζόμενων τιμολογίων φυσικού αερίου μέχρι το τέλος Ιουνίου» ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης