Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υποκρισία της ΕΕ με το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 2,04% της Ιταλίας…. στο 3,2% της Γαλλίας και ο ανεκδιήγητος Moscovici

Η υποκρισία της ΕΕ με το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 2,04% της Ιταλίας…. στο 3,2% της Γαλλίας και ο ανεκδιήγητος Moscovici
Είναι θλιβερή αυτή η εικόνα των αξιωματούχων της ΕΕ από την μια θέλουν να βοηθήσουν τον Γάλλο Macron που καταρρέει και από την άλλη θέλουν να πλήξουν τον Salvini και την Lega που ισχυροποιείται στην Ιταλία.
Η ΕΕ και ο Juncker κάλεσαν πολλές φορές την Ιταλία να συμμορφωθεί.
Η Ιταλία παραβιάζει το σύμφωνο σταθερότητας και τους στόχους που έχουν τεθεί, η Ιταλία πρέπει να πάρει το μάθημα της.
Ο Draghi της ΕΚΤ παραβιάζοντας την θεσμική του ιδιότητα έσπευσε να αναφέρει ότι ανησυχεί για τους καταθέτες στην Ιταλία και τις τράπεζες.
Όλα αυτά συνέβησαν επειδή η ιταλική κυβέρνηση Lega και Κινήματος 5 Αστέρων παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό 2019 ανέφεραν ότι ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2019 θα διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ προφανώς η Ιταλία ήταν εκτός στόχων.
Ξεκίνησε σκληρή διαπραγμάτευση και φαίνεται ότι θα συγκλίνουν σε στόχο 2,04% από 2,4% δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2019.
Οι Ιταλοί σχεδόν περιπαίζουν την ΕΕ γιατί δέχθηκαν να μειωθεί ο στόχος από το 2,4% στο 2,04% ότι αυτό σημαίνει για την σημειολογία αυτής της μείωσης…
Και ενώ η Ιταλία δέχθηκε σκληρότατη επίθεση από την ΕΕ…συνέβη το εξής απίστευτο.
«Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας είναι πιθανό να υπερβεί το όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και να ανέρχεται σε περίπου 3,2%, σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Edouard Philippe στην εφημερίδα Les Echos
Η Γαλλία αναμένεται να παραβιάσει το ανώτατο όριο του ελλείμματος, αφού ο πρόεδρος Emmanuel Macron προχώρησε σε παραχωρήσεις απέναντι στους διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία «τρύπα» ύψους 10 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.
«Ο στόχος μας είναι να τηρούμε τις υποσχέσεις μας στο μέγιστο.
Αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διαμορφώσει το έλλειμμα στο 3,2% το 2019», ανέφερε ο Philippe.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «δεν άκουσε αρκετά τους Γάλλους» και «διέπραξε σφάλματα» στην διαχείριση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων».
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να έχουμε ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο έλλειμμα, ίσως στο 3,2% ή και 3,4% του ΑΕΠ.
Πριν από τις ανακοινώσεις του Macron, το έλλειμμα της Γαλλίας αναμενόταν να φτάσει το 2,8% το 2019.
Ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Pierre Moscovici δήλωσε την Πέμπτη (13/12/2018) ότι μια αναμενόμενη υπέρβαση του ανώτατου ορίου ελλείμματος από τη Γαλλία θα μπορούσε να γίνει ανεκτή, εάν ήταν προσωρινή.
Προσέξτε τον ανεκδιήγητο Moscovici στην Γαλλία η υπέρβαση του δημοσιονομικού ελλείμματος εάν είναι προσωρινή μπορεί να είναι ανεκτή ενώ στην Ιταλία το 2,4% δεν ήταν ανεκτό….
Μόνο από αυτή την σύγκριση εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΕΕ κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Η ΕΕ και ειδικά ο Γάλλος Moscovici ως επίτροπος παραβιάζει την εντολή που έχει λάβει προκαλώντας με την στάση του.
Οπότε ο Salvini και η Lega πολύ καλά τους τα λέει λοιπόν στην Ιταλία.
Είναι θλιβερή αυτή η εικόνα των αξιωματούχων της ΕΕ από την μια θέλουν να βοηθήσουν τον Γάλλο Macron που καταρρέει και από την άλλη θέλουν να πλήξουν τον Salvini και την Lega που ισχυροποιείται στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης