Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας κατηγορεί ως υποκινητές για τις βίαιες συγκρούσεις, Σοσιαλιστές και Soros

Το κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας κατηγορεί ως υποκινητές για τις βίαιες συγκρούσεις, Σοσιαλιστές και Soros
Αιτία των διαδηλώσεων ένας νόμος που αλλάζει τις ισορροπίες εργασίας στο ουγγγρικό δημόσιο
Αφού η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να κατακλύσουν το ουγγρικό κοινοβούλιο στη Βουδαπέστη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το κυβερνών κόμμα Fidesz της χώρας κατηγορεί τους σοσιαλιστές και τον δισεκατομμυριούχο George Soros για να προκαλέσουν πολιτικές αναταραχές ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας και της δικαστικής εξουσίας της χώρας που ψηφίστηκαν πρόσφατα από το κοινοβούλιο.
Από τη στιγμή που οι νόμοι ψηφίστηκαν το Κοινοβούλιο στις 11 Δεκεμβρίου 2018, παρά τις προσπάθειες των βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να αποφευχθεί η ψηφοφορία, η αστυνομία στη Βουδαπέστη προσπάθησε να αποκρούσει μεγάλο πλήθος διαδηλωτών.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα δεχόμενη επίθεση με δοχεία μπύρας, πέτρες κ.α.
Σύμφωνα με τους News Wars, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Bertalan Toth, ανέφερε ότι οργάνωσε τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του κόμματος Fidesz και του Orban.
Ωστόσο πολλοί κατηγορούν τον Soros τον ουγγρικής καταγωγής επενδυτή ότι χρηματοδότησε τις διαμαρτυρίες.
«Η αντιπολίτευση, βρίσκεται σε απελπιστική θέση, έγινε κλόουν στο Κοινοβούλιο, ενεργώντας επιθετικά και σε συνεννόηση με τις  οργανώσεις του Soros προκάλεσαν τα επεισόδια.
Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία για νέο εργατικό κώδικα διασφαλίζοντας ότι εκείνοι που θέλουν να εργαστούν και να κερδίσουν περισσότερα δεν θα αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικά εμπόδια».
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος επιτρέπει στους εργοδότες να παρακάμπτουν τα συνδικάτα και να συνεργάζονται με υπαλλήλους για να εργάζονται μέχρι 400 ώρες υπερωριών ετησίως.
Ένας άλλος νόμος δημιούργησε ένα νέο ομοσπονδιακό δικαστήριο για την αντιμετώπιση υποθέσεων σχετικών με τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.
Οι δικαστές σε αυτό το δικαστήριο θα επιλέγονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας.
Το Fidesz παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές  στην Ουγγαρία και κέρδισε μια συντριπτική κοινοβουλευτική νίκη στις εκλογές ενώ δημοσκοπικά παραμένει με μεγάλη διαφορά πρώτο με ποσοστό 55%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης