Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ο ΣΚΑΙ παραχαράσσει τις ειδήσεις - Καταδικάσαμε απερίφραστα την επίθεση

Αχτσιόγλου: Ο ΣΚΑΙ παραχαράσσει τις ειδήσεις - Καταδικάσαμε απερίφραστα την επίθεση
Λάθος να ενταχθεί η επίθεση στον ΣΚΑΙ στην πολιτική αντιπαράθεση, τόνισε η υπουργός Εργασίας
Σε υπεράσπιση της στάσης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και του «εμπάργκο» που υπάρχει γι’ αυτόν τάχθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Παράλληλα η κα Αχτσιόγλου καταδίκασε την επίθεση, αλλά φρόντισε να προσθέσει ότι οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του σταθμού, Γ. Αλαφούζου, αποτελούν απόδειξη ότι «ο σταθμός παραχαράσσει».
Όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας, αναφερόμενη στην επίθεση «από την  πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΙ. Τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν τρομοκρατούν ούτε τη δημοκρατία ούτε την πολυφωνία».
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το θέμα, παρέμεινε στο «ίδιο μήκος κύματος» με το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο να επιχειρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εισάγει το βίαιο χτύπημα στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αλαφούζου, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικά υπεύθυνο για την επίθεση, η κα Αχτσιόγλου ήταν ιδιαίτερα οξεία στην απάντησή της, υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώθηκε σήμερα με τις δηλώσεις ότι ο σταθμός παραχαράσσει.
Το εμπάργκο στον σταθμό ήταν μία πολιτική επιλογή.
Η βίαιη ενέργεια ουδεμία σχέση έχει με τον πολιτικό λόγο και την ενημέρωση
Αποτελεί κίνηση θολώματος και αντιπερισπασμού η προσπάθεια να προκληθεί η εντύπωση ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εντάθηκε η ανομία επειδή η κυβέρνηση τη στηρίζει».
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του στ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με τις περικοπές των «δώρων» για τους δημοσίους υπαλλήλους (σ.σ.: τις έκρινε ως αντισυνταγματικές), η κα Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι αρκετά από τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί στα πρώτα δύο μνημόνια, έχουν κριθεί ως αντισυνταγματικά γιατί ήταν οριζόντια.
Όσο για το πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε ότι «αποκαθιστούμε αδικίες της προηγούμενης περιόδου.
Θα δούμε την απόφαση της ολομέλειας, θα γίνει η εκτίμηση και θα προχωρήσουμε όπως πρέπει».
Προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση αναζήτησε συναίνεση για το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων γιατί «ήταν ένα μέτρο που ελήφθη κατά τη διάρκεια μνημονίου.
Η κυβέρνηση επέμεινε και με στοιχεία και δουλειά σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο κατέδειξε ότι το μέτρο ήταν αχρείαστο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης