Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αγορά 147 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αγορά 147 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια
Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να διαθέσει 10 δισ. δολάρια για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών
Στην αγορά συνολικά 147 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την αμερικανική Lockheed Martin αναμένεται να προχωρήσει η Ιαπωνία μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, όπως αποφάσισε σήμερα (18/12) το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας.
Ειδικότερα, το Υπουργικό Συμβούλιο του πρωθυπουργού, Shinzo Abe, ενέκρινε την αύξηση της υπάρχουσας διαταγής της Ιαπωνίας από 42 αεροσκάφη F-35 στα 147, με το συνολικό ποσό που αναμένεται να διατεθεί να ανέρχεται στα 10 δισ. δολάρια, με βάση τις τρέχουσες τιμές.
Σύμφωνα με το έγγραφο της ιαπωνικής κυβέρνησης, η σχετική κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια της «ενεργούς άμυνας», καθώς και μίας «πολυδιάστατης κοινής αμυντικής δύναμης», παρά το γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με τις ειρηνιστικές διατάξεις του συντάγματος.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν το πιο ισχυρό έθνος του κόσμου, αλλά οι εθνικές αντιπαλότητες εκτείνονται και αναγνωρίζουμε τη σημασία του στρατηγικού ανταγωνισμού τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία, καθώς αμφισβητούν την περιφερειακή τάξη», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο για το αμυντικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας.
Παράλληλα, το έγγραφο προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, είναι οι χώρες που επηρέασαν περισσότερο την πρόσφατη στρατιωτική σκέψη της Ιαπωνίας».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G-20 στην Αργεντινή πριν από μερικές εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ευχαρίστησε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe, για την αγορά των αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης