Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο συμβιβασμός Ιταλίας – Βρυξελλών για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,04% είναι μεγάλη νίκη του Salvini και υποχώρηση της ΕΕ

Ο συμβιβασμός Ιταλίας – Βρυξελλών για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,04% είναι μεγάλη νίκη του Salvini και υποχώρηση της ΕΕ
Oυσιαστικά μειώθηκε ο στόχος του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 0,36% αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η Ιταλία κατάφερε σχεδόν αλώβητη να επιβληθεί της Ευρώπης.
Ο αναμενόμενος συμβιβασμός της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού 2019 στο 2,04% από 2,4% αρχικό στόχο αποτελεί θετική εξέλιξη, για την Ιταλία, την Ευρώπη και τις αγορές.
Ήδη το Ιταλικό 10ετές ομόλογο έχει υποχωρήσει στο 2,92% με τάσεις περαιτέρω αποκλιμάκωσης.
Αποδείχθηκε ότι η Ευρώπη και η Κομισιόν δεν ήταν διατεθειμένες να έρθουν σε ρήξη με την Ιταλία που έχει 2,4 τρισεκ. ευρώ χρέος εκ των οποίων τα 770 δισεκ. ιταλικών ομολόγων τα κατέχουν ευρωπαϊκές τράπεζες και ταμεία.
Η Ιταλία και ο Salvini της Lega των εθνικιστών σε συνεργασία με το Κίνημα 5 Αστέρων που συγκυβερνούν πέτυχαν το ακατόρθωτο.
Να καταφέρουν να επιβληθούν στην ΕΕ.
Η νίκη της Ιταλίας που άλλαξε τον στόχο από 2,4% σε 2,04% (δείτε την σημειολογία από 2,4% σε 2,04%) αποτελεί ξεκάθαρη νίκη των εθνικιστών έναντι της ΕΕ και της Κομισιόν που ενώ αρχικώς υιοθέτησε σκληρή ρητορική εν συνεχεία υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.
Εάν σκεφθεί κανείς ότι ουσιαστικά μειώθηκε ο στόχος του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 0,36% αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η Ιταλία κατάφερε σχεδόν αλώβητη να επιβληθεί της Ευρώπης.
Βέβαια η Ιταλία είχε ένα σύμμαχο – ανεπάντεχα.
Η κατάρρευση του Macron στην Γαλλία και η αναδίπλωση του έναντι των κίτρινων γιλέκων (αυτών που αντιδρούν και διαμαρτύρονται στην Γαλλία για τις τιμές των καυσίμων και όχι μόνο) υποχρέωσαν την γαλλική κυβέρνηση σε παροχές που εκτοξεύουν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3,3% με 3,5%.
Δεν μπορεί η Κομισιόν να δείχνει ανοχή στο 3,3% δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας και η Ιταλία με 2,04% να αποτελεί…μείζον πρόβλημα.
Ο Salvini ο εθνικιστής της Lega κατάφερε να πετύχει τον στόχο του.
Να κερδίσει μια μάχη – όχι βεβαίως τον πόλεμο – αλλά αποκτάει πλεονέκτημα στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.
Να τονιστεί ότι στις εκλογές στις 4 Μαρτίου 2018 η Lega είχε λάβει 17,4% ενώ στις ευρωεκλογές στις 25 Μαίου 2014 είχε λάβει 6,2% και είχε εκλέξει 5 ευρωβουλευτές.
Στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 η Lega θα εκλέξει 28 με 30 ευρωβουλευτές σε σύνολο 73 ευρωβουλευτών που εκλέγει η Ιταλία.
Στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στην Ιταλία την τελευταία περίοδο η Lega είναι πρώτο κόμμα με διαφορά από το Κίνημα 5 Αστέρων και αποτελεί την θετική έκπληξη για τα εθνικιστικά κινήματα.
Το κίνημα 5 Αστέρων είχε λάβει στις πρόσφατες εκλογές 32,7%  και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα.
Οι σοσιαλδημοκράτες θα καταποντιστούν στις ευρωεκλογές διατηρούν ποσοστό μεταξύ 17% με 18% από 40,8% που είχαν λάβει στις ευρωεκλογές του 2014.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης