Διεθνή

Στο 66% έχει υποχωρήσει η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve

Στο 66% έχει υποχωρήσει η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve
Σε μόλις 66,3% έχει υποχωρήσει η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της CME Group
Σε μόλις 66,3% έχει υποχωρήσει η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) κατά τη σημερινή (19/12/2018) συνεδρίασή της, όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της CME Group.
Πρόκειται για μία από τις χαμηλότερες πιθανότητες για μια -μέχρι πρότινος- ευρέως αναμενόμενη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα η πιθανότητα διαμορφωνόταν στο 77,5%, ενώ χθες ήταν στο 71,5%.
Ακόμη και αυτά τα επίπεδα, ωστόσο, θεωρούνται σχετικά χαμηλά, δεδομένου ότι μια τέταρτη αύξηση των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίαση του έτους θεωρείτο κάτι παραπάνω από σίγουρη.
Ορισμένοι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, έχουν καλέσει τη Fed να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της το 2019 (ή νωρίτερα), με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί, εξαναγκάζοντας τον Dow Jones να καταγράψει το χειρότερο ξεκίνημα για τον μήνα Δεκέμβριο από το 1931, σύμφωνα με στοιχεία της Dow Jones Market Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης