Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για τη στάση του την περίοδο της κρίσης - Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα

Juncker: Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για τη στάση του την περίοδο της κρίσης - Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα
Ο Jean Claude Juncker υποδέχθηκε στην έδρα της Κομισιόν τον Προκόπη Παυλόπουλο
Μήνυμα κατά του εφησυχασμού και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έκανε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα.
Επίσης, τόνισε ότι το 2011, όταν η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα στο 9,1% του ΑΕΠ, πολλοί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να καλυφθεί, όμως σήμερα η χώρα έχει εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της στοιχεία έχοντας πλέον δημοσιονομικό πλεόνασμα.
Επίσης, ο Juncker αναφέρθηκε στις σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας που τον συνδέουν με την Ελλάδα, λέγοντας ότι τιμά και θαυμάζει τον ελληνικό λαό για τη στάση του στην περίοδο της κρίσης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα διαρθρωτικό μέλος της ΕΕ και πως ο ίδιος πάντα ήταν κατά όλων αυτών που ήθελαν τη χώρα να αποκλειστεί από την ευρωζώνη, όμως, ευτυχώς, αυτοί που υποστήριζαν τη χώρα ήταν πολύ περισσότεροι.
Ο Juncker ανέφερε, τέλος, ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε έναν προϋπολογισμό, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν επιβλήθηκε από το πρόγραμμα προσαρμογής και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί από επενδύσεις ύψους 11 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης