Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με τροπολογία ρυθμίζονται χρέη έως 300.000 προς εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες

Με τροπολογία ρυθμίζονται χρέη έως 300.000 προς εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες
Μέχρι σήμερα ρυθμίζονταν οφειλές έως 50.000 ευρώ
Χαλαρώνει η …θηλιά από τον λαιμό χιλιάδων επιχειρηματιών που χρωστούν στην εφορία τον ΕΦΚΑ και τις τράπεζες όταν  οι συνολικές οφειλές φθάνουν τις 300.000 ευρώ από 50.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.  
Με τροπολογία  που θα  καταθέσει στη Βουλή  το υπουργείο  Οικονομικών  και Ανάπτυξης την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα δώσει «ανάσα» σε επαγγελματίες- επιχειρηματίες που έχουν υψηλά χρέη.
Το οικονομικό επιτελείο  της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στους οφειλέτες να βρουν μία λύση στο πρόβλημα  που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για διαδικασία Fast Track καθώς θα τηρηθεί η ίδια μεθοδολογία με αυτή που ισχύει σήμερα για οφειλές μέχρ  50.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση από την 1 Ιανουαρίου 2019 στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού  Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αναζητώντας μια ικανοποιητική λύση.  
Η διαδικασία Fast Track ρύθμισης οφειλών μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε διάστημα δύο μηνών.
Στην περίπτωση που οφειλέτης χρωστάει από 100.000 ευρώ στην εφορία, τον ΕΦΚΑ και τις τράπεζες, ο μηχανισμός του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών θα αναθέσει άμεσα την υπόθεση σε διαπραγματευτή έτσι ώστε οι τρείς πιστωτές να δώσουν μια ικανοποιητική λύση στον επιχειρηματία με βάση τα εισοδήματά του.
Θα προβλέπεται «κούρεμα» και την αποπληρωμή σε δόσεις του ποσού που δεν διαγράφεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση  αυτή το κριτήριο της βιωσιμότητας της επιχείρησης έρχεται σε δεύτερη μοίρα αφού ο στόχος είναι να ρυθμιστούν τα χρέη επιχειρηματιών που απλά ζητούν να χαλαρώσει η θηλιά που έχουν στο λαιμό τους.  
Να σημειωθεί ότι οι θεσμοί έχουν δώσει την έγκριση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει στη ρύθμιση ενώ μέχρι πρότινος είχαν αντίρρηση στο αίτημα της.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης