Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και Βρετανία διατηρούν τα στρατεύματα στη Συρία - «Μονομερής η απόφαση Trump, το ISIS δεν έχει ηττηθεί»

Γαλλία και Βρετανία διατηρούν τα στρατεύματα στη Συρία - «Μονομερής η απόφαση Trump, το ISIS δεν έχει ηττηθεί»
Οι δύο χώρες χαρακτηρίζουν μονομερή απόφαση προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος
Δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία Γαλλία και  Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες οι οποίες συμμετέχουν στον υπό αμερικανική διοίκηση διεθνή συνασπισμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.
Οι δύο χώρες χαρακτηρίζουν μονομερή απόφαση προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το συριακό έδαφοςκαι τονίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί.
Η Γαλλία διατηρεί την στρατιωτική της δέσμευση στην Συρία, δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στην εμπόλεμη χώρα.
«Προς το παρόν, φυσικά, παραμένουμε στην Συρία», δήλωσε η γαλλίδα υπουργός στο δίκτυο CNEWS απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αμερικανική αποχώρηση, η οποία ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά γενική κατάπληξη.
«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν τελείωσε», πρόσθεσε η γαλλίδα υπουργός κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο» που άφησε πέντε νεκρούς και ένδεκα τραυματίες την περασμένη εβδομάδα.
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας «έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο.
 Είναι αλήθεια ότι στον συνασπισμό έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στην Συρία , αλλά αυτή η μάχη συνεχίζεται, θα συνεχίσουμε να την δίνουμε», πρόσθεσε.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σβηστεί από τον χάρτη, ούτε έχουν εξαφανισθεί οι ρίζες του αλλού», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.
«Οφείλουμε να νικήσουμε κατά οριστικό τρόπο τους τελευταίους θύλακες της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι περισσότερο αποδυναμωμένο από ποτέ.
«Η μονομερής αμερικανική απόφαση μάς κάνει να σκεφτούμε ακόμη περισσότερο την ανάγκη να έχουμε μία αυτονομία λήψης αποφάσεων, μία αυτονομία στρατηγικής στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες από τις ΗΠΑ», συνέχισε η Ναταλί Λουαζό.
 Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί και απέχει πολύ από αυτό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Ο συνασπισμός κατά του ισλαμικού Κράτους έχει καταγράψει τεράστια πρόοδο.
Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο συνασπισμός και οι εταίροι του στην Συρία και στο Ιράκ ανακατέλαβαν τεράστιο τμήμα των εδαφών του Ισλαμικού Κράτους και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στην ανατολική Συρία που κατέχει το ΙΚ», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Αλλά μένουν πολλά να γίνουν και δεν πρέπει να παραβλέπουμε την απειλή που αντιπροσωπεύουν. Ακόμη και χωρίς εδάφη, το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή», πρόσθεσε.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει «δεσμευμένο στον διεθνή συνασπισμό και στην εκστρατεία για να αφαιρεθούν από το Ισλαμικό Κράτος εδάφη και να διασφαλισθεί η οριστική του ήττα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης