Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» παρουσιάζουν την ιστορία του Βασίλη Χατζηπαναγή, στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» παρουσιάζουν την ιστορία του Βασίλη Χατζηπαναγή, στο COSMOTE HISTORY HD
Το νέο επεισόδιο την Παρασκευή 21/12 στις 21.00 μμ      
Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Χατζηπαναγής μιλάει για τη μυθιστορηματική του ζωή και αφηγείται την πορεία του από την Δυναμό Τασκένδης στον Ηρακλή, στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 21/12, 21.00).
Ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηρίστηκε, οδήγησε τον Ηρακλή στην κατάκτηση του μοναδικού του τίτλου, του Κυπέλλου Ελλάδας το 1976, ενώ κατόρθωσε να υπερβεί τους οπαδικούς διαχωρισμούς και να αγαπηθεί από όλους τους φιλάθλους. Το επεισόδιο πλαισιώνει μουσικά  η Ευανθία Ρεμπούτσικα.  
Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν».
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.
Πρεμιέρα κάνει αυτή την εβδομάδα η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι - Γέφυρες γνώσης», σε παραγωγή COSMOTE TV, για το έργο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και την επιρροή τους στον σύγχρονο κόσμο.
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Κοσμολογία - Οι απαρχές της φιλοσοφίας» είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες φιλοσόφους, (Προσωκρατικούς) και ανατρέχει στις απαρχές της φιλοσοφίας, περίοδο κατά την οποία τα θέματα που απασχολούσαν τους στοχαστές σχετίζονταν με τη γέννηση του σύμπαντος και την εξήγηση του φυσικού κόσμου (Τρίτη 25/12, 22.00)
Η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το δεύτερο επεισόδιο, με τίτλο «Από το Σαραντάπορο στη Θεσσαλονίκη».
Στο επεισόδιο, ακαδημαϊκοί και ιστορικοί περιγράφουν τα γεγονότα που οδήγησαν στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, καθώς και το πώς ο ελληνικός στρατός κατάφερε να απελευθερώσει τη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 22/12, 23.00).  
Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Συμπαραγωγές COSMOTE TV» κάνει πρεμιέρα η σειρά ντοκιμαντέρ «Το αστέρι των Χριστουγέννων: Ο ανίκητος ήλιος», για την έννοια του ήλιου ως σύμβολο λατρείας από την αρχαιότητα μέχρι τον χριστιανισμό (Κυριακή 23/12, 21.00).
Στο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται», το οποίο παρουσιάζει τη ζωή και την καριέρα της θρυλικής σοπράνο, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και επιστολές που είχε στείλει η ίδια στην οικογένειά της, τους φίλους της και τον Αριστοτέλη Ωνάση (Τετάρτη 26/12,21.00).
Επιπλέον, το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ιεροί Τόποι» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 23/12, στις 20.20 και μας μεταφέρει στη Βηθλεέμ, για να μας ξεναγήσει στο Ναό της «Βασιλικής της Γεννήσεως», όπου κατά την παράδοση υπήρξε το σπήλαιο της γέννησης του Ιησού.
Τέλος, το νέο επεισόδιο της σειράς Μύθοι και Τέρατα, για τους αμέτρητους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και της Ευρώπης είναι αφιερωμένο στον «Πόλεμο», ο οποίος υπήρξε μία σταθερά στην ανθρώπινη ιστορία, ενώ οι μύθοι γύρω από αυτόν και τους πρωταγωνιστές του είναι από τους πιο ανθεκτικούς στον χρόνο (Παρασκευή 21/12, 23.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης