Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά άνω των δύο ετών υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο 2018, στις 102 μονάδες

Γαλλία: Σε χαμηλά άνω των δύο ετών υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο 2018, στις 102 μονάδες
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (21/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ολοκληρώνουν το έτος σε αρνητικό έδαφος.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Insee υποχώρησε στις 102 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με την Insee, η εμπιστοσύνη στον τομέα λιανικού εμπορίου υπέστη σημαντικό πλήγμα από τις πρόσφατες διαδηλώσεις, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει πτώση στις 100 μονάδες, έναντι 107 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.
Μάλιστα, στα παραπάνω στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η επί τα χείρω αναθεώρηση των στοιχείων της Insee για την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2018, και συγκεκριμένα στο 0,3% έναντι 0,4% προηγουμένως.
Ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών επιβραδύνθηκε στο 0,4% για το τρίτο τρίμηνο, έναντι 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4%, μετά την οριακή κάμψη του προηγούμενου τριμήνου.
Σε ότι αφορά τις εταιρικές επενδύσεις, σημειώθηκε αύξηση κατά 1,5% σε τριμηνιαία βάση, καθώς τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών αυξήθηκαν στο 31,9% έναντι 31,7% προηγουμένως, ενισχύοντας την αύξηση της παραγωγικότητα, σύμφωνα με την Insee.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης