Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Η Συμφωνία των Πρεσπών θα παραμείνει σαν τέρας στην λίμνη που απελευθερώνει τον αλυτρωτισμό

Καλαφάτης (ΝΔ): Η Συμφωνία των Πρεσπών θα παραμείνει σαν τέρας στην λίμνη που απελευθερώνει τον αλυτρωτισμό
"Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωσή της, ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση", αναφέρει ο Στ. Καλαφάτης
«H Συμφωνία των Πρεσπών θα παραμείνει σαν τέρας στην λίμνη που απελευθερώνει τον αλυτρωτισμό» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στ. Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι «για αυτό, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωσή της, ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση».
Ο ίδιος  αναφερόμενος στο ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως με τροπολογίες που κατατέθηκαν στα Σκόπια μπαίνει τέλος στον αλυτρωτισμό, τονίζει πως ακόμα και αν περάσουν, οι γείτονές μας θα έχουν τη δυνατότητα, με τη βούλα Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνο να αυτοαποκαλούνται, αλλά και να ονομάζονται από όλο τον κόσμο «Μακεδόνες».
Ακόμη, ο κ. Καλαφάτης εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική επισημαίνοντας πως επέβαλε 30 νέους φόρους, προχώρησε σε 17 περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών, έκοψε βασικές κοινωνικές παροχές όπως το ΕΚΑΣ, τα πολυτεκνικά επιδόματα, το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη και την έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες, ενώ με το νόμο Κατρούγκαλου, έκοψε δραματικά τις συντάξεις για όλους τους νέους συνταξιούχους και αμέσως μετά, νομοθέτησαν την περικοπή και των παλαιών.
Σημειώνει δε, πως το πρώτο μόνο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία ζημιώθηκε κατά 100 δισ. ευρώ.
Κληθείς να απαντήσει για το πότε βλέπει εκλογές, αναφέρει ότι «εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ακόμη και αύριο, μεθαύριο το βράδυ.
Ξέροντας, μάλιστα, πως θα φύγουν πολύ σύντομα άρχισαν να καίνε τα σπαρτά και να ανατινάζουν τις γέφυρες.
Ξέρουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν και προσπαθούν να αντισυσπειρώσουν. Προσπαθούν να πολώσουν, να φανατίσουν, να διχάσουν και ταυτόχρονα καταγγέλλουν άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται.
Δεν θα τα καταφέρουν όμως.
Γιατί δεν τους ακολουθούμε.
Απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες, αντιπαρατάσσουμε τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, το μέτρο τη μετριοπάθεια.
Απέναντι στην κατάρα του διχασμού, προβάλλουμε τη δύναμη της εθνικής ενότητας. Αναδεικνύουμε, όπως υπαγορεύει η ιδρυτική διακήρυξη που μας κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το συλλογικό καλό και τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης