Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oettinger: Η EE να μη συγχωρέσει τη Γαλλία που παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες

Oettinger: Η EE να μη συγχωρέσει τη Γαλλία που παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες
O Γερμανός Επίτροπος διαφωνεί με το Moscovici ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα 
Σκληρή προειδοποίηση προς τη Γαλλία για τους δημοσιονομικούς της στόχους μετά τις πλουσιοπάροχες παροχές Macron αλλά και προτροπή προς την ΕΕ ότι θα πρέπει να αναλάβει ενέργειες σε βάρος της Γαλλίας σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Günther Oettinger.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Focus ο γερμανός πολιτικός σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιπλέον δαπάνες στις οποίες προέβη ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε ότι πρόκειται για διαρθρωτικές μόνιμες δαπάνες που θα διαρκέσουν όλο το 2020 και επανέλαβε ότι η Γαλλία παραβιάζει τους κανονισμούς τα τελευταία έντεκα χρόνια πλην του 2017.
«Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να συγχωρέσουν τη Γαλλία τόσο εύκολα», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος διαφωνώντας με τον P. Moscovici , ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα.
Ο Oettinger πρόσθεσε επίσης ότι Γαλλία και Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης