Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μειωμένη η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Γαλλία: Μειωμένη η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Συνεχίζονται τα μπλόκα στους δρόμους και στα σύνορα.
Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και στην «πράξη VI» των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, με τον αριθμό τους να καταγράφει πτώση, ωστόσο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κυρίως λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας.
 Παράλληλα συνεχίζονται τα μπλόκα στους δρόμους και στα σύνορα.
Στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν σήμερα (22/12) στη Γαλλία, στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας), 23.800 άνθρωποι έναντι 33.500 το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών.
Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ένας ακόμη άνθρωπος, ο δέκατος κατά σειρά, έχασε τη ζωή του στο περιθώριο των κινητοποιήσεων.
Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση καταμέτρησε στην έκτη κατά σειρά ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων, 2.000 διαδηλωτές λίγο πριν από τις 16.00 τοπική ώρα, έναντι σχεδόν 4000 το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με έναν μήνα πριν.
Στην πρώτη διαδήλωση, στις 17 Νοεμβρίου, είχαν συμμετάσχει 282.000 άνθρωποι. Στις 24 Νοεμβρίου ο αριθμός μειώθηκε σε 166.000, σε 136.000 διαδηλωτές την 1η και 8η Δεκεμβρίου και τελικά σε 66.000 διαδηλωτές την 15η Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν οι αρχές (τα κίτρινα γιλέκα δεν δίνουν στοιχεία).
Την ίδια ώρα, στη γαλλική πρωτεύουσα, η αστυνομία προχώρησε σε 109 προσαγωγές, εκ των οποίων 7 προσωρινές κρατήσεις. Μεταξύ των προσώπων που προσήχθησαν, ένας εκ των ηγετών του κινήματος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης