Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜΚΟ μηνύουν τη γαλλική κυβέρνηση για απραξία κατά της κλιματικής αλλαγής

ΜΚΟ μηνύουν τη γαλλική κυβέρνηση για απραξία κατά της κλιματικής αλλαγής
Γαλλία: ΜΚΟ μηνύουν την κυβέρνηση Macron για απραξία κατά της κλιματικής αλλαγής
Με όπλα τη μαχητικότητά τους, αλλά και τη συμπαράσταση από διασημότητες, τέσσερις περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ανακοίνωσαν πως ξεκινούν νομικές κινήσεις εναντίον της γαλλικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για έλλειψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής και αθέτηση των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει -όπως μεταδίδει το κανάλι Euronews.
«Προσφεύγουμε νομικά κατά της γαλλικής κυβέρνησης, διότι θεωρούμε πως δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.
Γι' αυτό προσπαθούμε να τη μηνύσουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως θα επιταχύνει τη δράση της ως προς τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει», δηλώνει ο Ζαν-Φρανσουά Ζυλιάρντ, επικεφαλής του γαλλικού παρακλαδιού της Greenpeace.
Της εκστρατείας ηγούνται τα γαλλικά παραρτήματα της Greenpeace και της Oxfam μαζί με το Ίδρυμα για τη Φύση και την Ανθρωπότητα και τη ΜΚΟ Notre Affaire a Tous.
Οι οργανώσεις έδωσαν στην κυβέρνηση περιθώριο δύο μηνών για να αντιδράσει, πριν η υπόθεση πάει στα διοικητικά δικαστήρια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης