Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπερβολική η απαισιοδοξία για τις αγορές

Goldman Sachs: Υπερβολική η απαισιοδοξία για τις αγορές
Υπερβολική η τρέχουσα απαισιοδοξία για τις αγορές, εκτιμά η Goldman Sachs
Με μία αισιόδοξη έκθεση -σε σύγκριση με τον μέσο όρο- κλείνει το 2018 η Goldman Sachs, χαρακτηρίζοντας ως «υπερβολικές» τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έχουν εκφραστεί για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης -αλλά και παγκοσμίως.
Η αμερικανική τράπεζα αναφέρει, αρχικά, ότι οι αγορές κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από τις ανησυχίες που έχουν αναπτυχθεί για τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης.
Τούτου λεχθέντος, η ανάπτυξη «είναι αδιαμφισβήτητο» ότι επιβραδύνεται τόσο παγκοσμίως όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ορισμένοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν περαιτέρω μείωση τα επόμενα χρόνια.
Βέβαια, ειδικά στις ΗΠΑ, η ανάπτυξη παραμένει ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τις πιθανότητες ύφεσης τα επόμενα δύο με τρία χρόνια να αποτιμάται ως «περιορισμένη» -αν και ελαφρά αυξημένη.
Ωστόσο, σε αντίθετο κλίμα, αναδυόμενες οικονομίες -με εξαίρεση την Κίνα- έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης, σχολιάζει η επενδυτική τράπεζα.
Η Goldman Sachs δεν αναμένει, επίσης, ιδιαίτερη μεταβολή στην εικόνα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Όμως, παράλληλα, η αύξηση των μισθών συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά στις προηγμένες οικονομίες, επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά στη Federal Reserve, η Goldman μείωσε τις πιθανότητες για αύξηση το πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2019, σε 30%, 65%, 55% και 55%, αντίστοιχα.
Με βάση τα δικά της στοιχεία, υπολογίζει σε 1,6 αυξήσεις -τυπικό νούμερο με βάση τους υπολογισμούς- για το επόμενο έτος, έναντι δύο που έκανε λόγο αρχικά.
Σχετικά με την ΕΚΤ, αναφέρεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ένας ακόμη γύρος TLTROs, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αποδυνάμωση στην Ιταλία.
«Η νομισματική πολιτική από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα παραμείνει ασυγχρόνιστη», σχολιάζεται.
Κλείνοντας, η Goldman παραθέτει τις εκτιμήσεις της για ένα ασθενέστερο δολάριο το 2019 και τις υψηλότερες αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ.
Τα διαγράμματα:






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης