Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λατινική Αμερική: Ένα μήνα στο δρόμο το καραβάνι των μεταναστών

Λατινική Αμερική: Ένα μήνα στο δρόμο το καραβάνι των μεταναστών
Ένα μήνα στο δρόμο το καραβάνι των μεταναστών στη Λατινική Αμερική 
Εδώ και ένα μήνα το καραβάνι των μεταναστών από τη Λατινική Αμερική συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ξεκίνησαν ως μερικές εκατοντάδες από την Ονδούρα, όμως τώρα έχουν γίνει χιλιάδες και βρίσκονται στη Γουαδαλαχάρα καθ' οδόν προς τη βορειοαμερικανική «Γη της Επαγγελίας» που γι' αυτούς αποτελεί την πύλη για μια καλύτερη ζωή, αναφέρει σε αφιέρωμά του το κανάλι Euronews.
Η πολιτεία Κερετάρο στο κεντρικό Μεξικό ανέφερε πως μέσα στο σαββατοκύριακο διήλθαν από αυτήν πάνω από εξήμισι χιλιάδες άνθρωποι κι αν σκεφτούμε ότι το πρώτο καραβάνι ακολουθεί και δεύτερο, τότε συμπεραίνει κανείς πως ο αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος.
Ξεκίνησαν χίλιοι στις 13 Οκτωβρίου από το Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας και τώρα είναι χιλιάδες.
Πήραν κατεύθυνση προς την ακτή του Ειρηνικού κι αφού πέρασαν διαδοχικά από το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα, εισήλθαν στο Μεξικό κι έφτασαν στη Γουαδαλαχάρα, 2.500 χιλιόμετρα από τον πρώτο τους στόχο, την πόλη Τιχουάνα στα αμερικανομεξικανικά σύνορα.
Όσο η πορεία γινόταν πεζή, οι μετανάστες κάλυπταν περί τα τριάντα χιλιόμετρα την ημέρα, όμως πλέον με τη βοήθεια φορτηγών και του ότο στοπ διανύουν 300 χιλιόμετρα τη μέρα.
«Κάνω τον Σπάιντερμαν, όταν οδηγώ το φορτηγό μου και τον Σούπερμαν όταν το φορτώνω», λέει ο Μαϊκόλ από την Ονδούρα.
Στην αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή, η παλιά τους ζωή μένει πίσω - ακόμη κι αν πρόκειται για τα αγαπημένα τους παιχνίδια.
«Είχα μια κούκλα σαν κι αυτή και είχα και μία χτένα», λέει η μικρή Τέσλα.
Με αφορμή και το καραβάνι, το μεταναστευτικό αποτέλεσε κεντρικό θέμα στην ατζέντα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για εισβολή στη χώρα του κι έχει ανακοινώσει ακόμη και ότι θα παρατάξει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ ήδη έχει αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου σε παράτυπους μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης