Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Δεκέμβριο 2018, στο 1,2%

Ισπανία: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Δεκέμβριο 2018, στο 1,2%
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στην Ισπανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών υποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2018 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία, σύμφωνα με τα σημερινά (28/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πτώση των τιμών στα καύσιμα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017, έναντι 1,7% τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 1,6%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης αυξήθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν και είχε διαμορφωθεί στο 1,1%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,4% για τον Δεκέμβριο του 2018.
Αναφορικά με τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε επιβράδυνση στο 1,2% έναντι 1,7% τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παραμείνει αεμτάβλητος.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,5% για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης