Καραμούζης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Στόχος η προστασία της α΄κατοικίας και η ευρωστία των τραπεζών

Καραμούζης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Στόχος η προστασία της α΄κατοικίας και η ευρωστία των τραπεζών
Τι δήλωσε ο Ν. Καραμούζης για την παράταση του Νόμου Κατσέλη
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως τα θέματα της πρώτης κατοικίας και είχαμε μια θετική προσέγγιση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ΕΕΤ.
Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι «και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος».
«Είμαστε σε σωστό δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.
Σε ερωτήματα για το αν παρατείνεται ο νόμος Κατσέλη για δύο μήνες ανέφερε ότι «θα αποφασίσει η κυβέρνηση, δεν είναι δικό μας θέμα αυτό», «θα αποφασίσει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει αν θα επεκτείνει τον νόμο Κατσέλη ή όχι».
«Δεν μπορώ να σχολιάσω, είμαστε σε αρχικό στάδιο συζητήσεων», απάντησε ο κ. Καραμούζης ερωτηθείς εάν το πλαίσιο προστασίας μετά τον νόμο Κατσέλη θα είναι με μειωμένη αξία.
Ο κ. Καραμούζης σχολίασε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα.
«Η ΕΕΤ είναι θετική για ένα νέο πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας.
Να αφορά μόνο οικονομικά ευπαθείς ομάδες σε αδυναμία πληρωμής, αυστηρότερα κριτήρια αποπληρωμής, αυστηρότερα κριτήρια επιλογής, αποκλεισμό των στατηγικών κακοπληρωτών, να στηρίζει την ευρωστία και τις εποπτικές υποχρεώσεις των τραπεζών».
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS