Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρκος (Ποτάμι): Γαλλία και Γερμανία δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την Ευρώπη προς τα εμπρός με ευθύνη κυρίαρχα της Merkel

Κύρκος (Ποτάμι): Γαλλία και Γερμανία δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την Ευρώπη προς τα εμπρός με ευθύνη κυρίαρχα της Merkel
Είμαι αντίθετος με την πλήρη διακοπή των διαπραγματεύσεων Τουρκίας- ΕΕ γιατί κάτι τέτοιο θα στερούσε ένα εργαλείο παρέμβασης της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας
Την πρόθεση του να ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια του Ποταμιού να έχει ισχυρή παρουσία και στην επόμενη Ευρωβουλή, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΝΑ τονίζει πως «στη συζήτηση για την επόμενη μέρα, οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν, τόσο λόγω της κυβερνητικής τους εμπειρίας όσο και γιατί τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος δεν μπορεί κανένα κόμμα να τις κάνει μόνο του»
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει ότι «αν έρθει όπως έχει συμφωνηθεί», το Ποτάμι θα την ψηφίσει, αλλά -διευκρινίζει- δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλωστε «δεν γινόμαστε Καμμένοι στη θέση του Καμμένου».
Άρτι αφιχθείς από την Τουρκία, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κύρκος σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η γειτονική χώρα ζει στον παλμό των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο ενόψει των οποίων «προμηνύεται πόλωση» και επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με την πλήρη διακοπή των διαπραγματεύσεων Τουρκίας- ΕΕ γιατί κάτι τέτοιο «θα στερούσε ένα εργαλείο παρέμβασης» της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας.
Χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική» την τριμερή συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, την οποία μάλιστα πρέπει να εμβαθύνουμε, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί όπως τονίζει, «δεν έχει αποτρεπτική ισχύ έναντι της τουρκικής επιθετικότητας».
Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού θεωρεί ότι «ο γαλλογερμανικός άξονας δεν μπόρεσε να σπρώξει την Ευρώπη προς τα εμπρός με ευθύνη κυρίαρχα της Merkel», επίσης ότι η Ακροδεξιά στη Γαλλία θα ενισχυθεί και ότι η Ευρώπη θα υποστεί «ισχυρό κλυδωνισμό» πριν αρθρώσει ξανά λόγο αποδεκτό από τους πολίτες.
Τέλος σχολιάζοντας το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία τονίζει:
«Η Γαλλία είναι μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη ως κράτος πρόνοιας αλλά και μεταξύ των πρώτων σε φόρους και εισφορές. Δηλαδή για να κρατήσει το κοινωνικό κράτος φορολογεί αδυσώπητα την επιχειρηματικότητα. Αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί».
και καταλήγει λέγοντας:
«Το μήνυμα από τη Γαλλία και αλλού, είναι πως οι πολίτες δεν πείθονται ότι πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες για τους ίδιους και τα παιδιά τους για αυτό αρνούνται οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Κοιτάνε προς ένα παρελθόν που δεν μπορεί να ξανάρθει.
Για αυτό κατά τη γνώμη μου η Ευρώπη θα περάσει ένα ισχυρότατο κλυδωνισμό πριν μπορέσει να αρθρώσει ξανά έναν λόγο που θα γίνει αποδεκτός από τους πολίτες. Είναι μια μαύρη εικόνα που δεν θα δούμε ακόμη στις ευρωεκλογές, αλλά την βλέπουμε με την άνοδο των λαϊκίστικων κυβερνήσεων, την άνοδο ακροδεξιών σχημάτων και αυταρχικών δημοκρατιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης