Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συμφωνία για κοινό σημείο ελέγχου στα σύνορά τους υπέγραψαν Αλβανία – Κόσοβο

Συμφωνία για κοινό σημείο ελέγχου στα σύνορά τους υπέγραψαν Αλβανία – Κόσοβο
Τις τελικές υπογραφές έβαλαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλβανίας Sandër Lleshaj και Κοσόβου Ekrem Mustafa
Στην υπογραφή της δημιουργίας κοινών σημείων διέλευσης και ελέγχου των συνόρων βάσει της αρχής «One stop, one control» προχώρησαν η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.
Τις τελικές υπογραφές έβαλαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλβανίας Sandër Lleshaj και Κοσόβου Ekrem Mustafa.
Η συμφωνία προβλέπει ότι τα οχήματα και τα εμπορεύματα που εισέρχονται ή εξέρχονται από την επικράτεια των μερών υπόκεινται πλέον σε κοινό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές μόνο μία φορά αντί για δύο φορές, όπως αναφέρει ο διαδικτυκός τόπος himara.gr.
«Με αυτή τη συμφωνία μειώσαμε το 50% του χρόνου αναμονής και φυσικά ο στόχος είναι να φέρουμε το χρόνο αναμονής στο μηδέν.
Συνεπώς, εργαζόμαστε για την πλήρη εξάλειψη των συνόρων» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Εσωτερικών της Αλβανίας, Sandër Lleshaj.
Παρών στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj  ο οποίος δήλωσε:
«Από σήμερα ξεκινήσαμε την από κοινού διαχείριση των συνόρων της Αλβανίας με το Κόσοβο, οπότε δεν έχουμε ακόμη καταργήσει τα σύνορα μας».
Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών μετέφερε μήνυμα εκ μέρους του Edi Rama ο οποίος δεν μετέβη στο Κόσοβο για την υπογραφή της συμφωνίας.
«Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Rama, ο οποίος δεν ήθελε να έρθει διότι όπως μου είπε έχουμε καταφέρει μόνο το 50% του στόχου μας αυτή τη φορά. Μόνο όταν καταργήσουμε εξολοκλήρου τα σύνορα μεταξύ μας θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας», ανέφερε το μήνυμα του Rama.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης