Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για λογοκρισία κατηγορείται το Netflix - Απέσυρε επεισόδιο σατιρικής εκπομπής για τη Σ. Αραβία

Για λογοκρισία κατηγορείται το Netflix - Απέσυρε επεισόδιο σατιρικής εκπομπής για τη Σ. Αραβία
Για λογοκρισία κατηγορείται η Netflix, επειδή απέσυρε από την πλατφόρμα της στη Σαουδική Αραβία το επεισόδιο μιας σατιρικής εκπομπής 
Για λογοκρισία κατηγορείται η Netflix, επειδή απέσυρε από την πλατφόρμα της στη Σαουδική Αραβία το επεισόδιο μιας σατιρικής εκπομπής που επέκρινε το σουνιτικό βασίλειο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Financial Times», στο επεισόδιο της εκπομπής «Patriot Act with Hasan Minhaj», ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής μιλούσε για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi και επέκρινε τον πρίγκιπα διάδοχο Mohammad bin Salman αλλά και τη στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.
«Τώρα είναι η ώρα να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία.
Υπάρχουν άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία που αγωνίζονται για πραγματικές μεταρρυθμίσεις αλλά ο Mohammad bin Salman δεν είναι ένας από αυτούς», λέει μεταξύ άλλων ο Hasan Minhaj σε αυτήν την εκπομπή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Netflix απέσυρε το επεισόδιο μετά από αίτημα του Ριάντ, επειδή το βίντεο αυτό παραβίαζε τον νόμο περί εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.
Η πλατφόρμα υπερασπίστηκε την απόφασή της, τονίζοντας ότι «στηρίζει την καλλιτεχνική ελευθερία σε όλον τον κόσμο» και ότι απέσυρε το συγκεκριμένο επεισόδιο από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της χώρας.
Η Karen Attiah, η επιμελήτρια των άρθρων του Khashoggi για την εφημερίδα Washington Post, χαρακτήρισε «σκανδαλώδη», την απόφαση της πλατφόρμας ενώ πολλοί χρήστες της, μέσω του Twitter, έκαναν λόγο για «λογοκρισία».
Υπενθυμίζεται ότι ο Khashoggi δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης