Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Schaeuble «προσγειώνει» την Karrenbauer: Ανοικτό το θέμα του υποψήφιου για την καγκελαρία

Ο Schaeuble «προσγειώνει» την Karrenbauer: Ανοικτό το θέμα του υποψήφιου για την καγκελαρία
Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Wolfgang Schaeuble, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεκδικήσει η Karrenbauer την καγκελαρία στις επικείμενες εκλογές
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής, Wolfgang Schaeuble, όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές για την καγκελαρία.
Όπως προκύπτει από δηλώσεις του στο περιοδικό Stern, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η νέα πρόεδρος του CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις εκλογές.
Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν η νέα πρόεδρος έχει προνομιακά προτεραιότητα να είναι υποψήφια για την καγκελαρία απάντησε: «Προνομιακή προτεραιότητα;
Δεν μου αρέσουν αυτές οι προδιατυπωμένες φράσεις.
Θα συμφωνηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή...».
Ο Schaeuble ο οποίος είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του Friedrich Merz ως προέδρου το κόμματος, είπε επίσης στο Stern: «Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι ο Friedrich Merz είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για τη δημοκρατία στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και δεν αμφιβάλλω ούτε για το μέλλον», αφήνοντας έτσι ανοικτό το θέμα την υποψηφιότητας του Merz για την καγκελαρία.
Ερωτηθείς εάν η ήττα του Merz ήταν και δική του, ο Schaeuble απάντησε: «Δεν με θίγει ιδιαίτερα, εάν εννοείτε αυτό.
Πάντως δεν κέρδισα».
Εξάλλου, ο ίδιος τάχθηκε κατά της πρόωρης διάλυσης του μεγάλου συνασπισμού και κατά των πρόωρων εκλογών: «Αυτός ο μεγάλος συνασπισμός θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά για άλλα τρία χρόνια.
Δεν πρέπει να κάνουμε συνεχώς νέες εικασίες για το πότε θα λήξει.
Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα ουσιώδη θέματα.
Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε συζητήσεις σε θέματα προσώπων.
Αυτά αφορούν μόνο την προσωπική ικανοποίηση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης