Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αντάρτικο» από Ιταλούς δημάρχους - Αρνούνται να εφαρμόσουν το διάταγμα Salvini για τη μετανάστευση

«Αντάρτικο» από Ιταλούς δημάρχους - Αρνούνται να εφαρμόσουν το διάταγμα Salvini για τη μετανάστευση
Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της σικελικής πρωτεύουσας, ο Leoluca Orlando, εγκαινίασε την ανταρσία
Να μην εφαρμόσουν το νομοθετικό διάταγμα ια την ασφάλεια και τη μετανάστευση του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα Matteo Salvini, αποφάσισαν δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Ιταλίας, με πρώτο τον δήμαρχο του Παλέρμο, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο «απάνθρωπο» και «εγκληματογόνο».
Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της σικελικής πρωτεύουσας, ο Leoluca Orlando, εγκαινίασε την ανταρσία εξηγώντας σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο πως «αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις αρμοδιότητες των κοινοτήτων».
«Είναι ένα απάνθρωπο κείμενο επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου και εγκληματογόνο επειδή μετατρέπει σε παράνομους, πρόσωπα που βρίσκονται νομίμως στο έδαφός μας», πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος αμφισβητεί ιδιαίτερα το μέτρο που απαγορεύει να αποκτήσει δικαίωμα κατοικίας πρόσωπο που διαθέτει άδεια παραμονής στην Ιταλία.
Στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να εκδίδουν ταυτότητες ή να εγγράφουν ανθρώπους στην εθνική υπηρεσία υγείας -- αυτό το τελευταίο είναι υποχρεωτικό για να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, όπως ο οικογενειακός γιατρός.
Η απάντηση του Matteo Salvini δεν άργησε.
«Θέλεις να παρακούσεις; Δεν θα σου στείλω τον στρατό», απάντησε στον σικελό δήμαρχο σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, αναγγέλλοντας πως θα μεταβεί προσεχώς στο Παλέρμο για να «παραδώσει στους πολίτες μια βίλα με θέα στη θάλασσα που κατασχέθηκε από έναν μαφιόζο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης