Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου Macron

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου Macron
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Emmanuel Macron
Την παραίτησή του στα τέλη Ιανουαρίου γνωστοποίησε σήμερα (3/1) ο σύμβουλος επικοινωνίας του Emmanuel Macron, σε δύσκολη περίοδο για τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος έχει πληγεί από τις κινητοποιήσεις των "Κίτρινων Γιλέκων".
"Θα αποχωρήσω στα τέλη του μηνός από τα καθήκοντα του συμβούλου επικοινωνίας και ομιλιών της προεδρίας", είπε o Sylvain Fort, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien.
Επιμένοντας ότι παραμένει "πιστός" στον Πρόεδρο, ο Sylvain Fort διευκρίνισε ότι θέλει να στραφεί σε άλλα επαγγελματικά σχέδια και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.
"Εγκατέλειψα τα πάντα για να βοηθήσω τον Emmanuel Macron τον Αύγουστο του 2016, γνωρίζοντας ότι η δέσμευσή μου θα ήταν πλήρης, υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν προσωρινή".
Ο 46χρονος στενός συνεργάτης του προέδρου, από την εποχή ακόμη της προεκλογικής εκστρατείας του, είπε επίσης ότι είχε ενημερώσει τον κ. Macron για την πρόθεσή του αυτή "εδώ και πολλούς εβδομάδες".
Η αποχώρηση αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του Προέδρου βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της και ο πρόεδρος εμφανίζεται αποδυναμωμένος λόγω των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων".
"Για την προεδρία, αυτή είναι μια κακή είδηση" εκτιμά ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart.
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, και ο ειδικός σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου, Ismaël Emelien, έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη θέση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης