Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Με αυτόν τον καπετάνιο η χώρα δεν θα βρει την Ιθάκη της

Σταϊκούρας (ΝΔ): Με αυτόν τον καπετάνιο η χώρα δεν θα βρει την Ιθάκη της
«H κυβέρνηση ναρκοθετεί  τα θεμέλιας της οικονομίας», τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας
«Με αυτόν τον καπετάνιο και με αυτό το πλήρωμα η χώρα, χωρίς πυξίδα,  δεν θα βρει την Ιθάκη της», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, συμπληρώνοντας ότι «όσο πιο γρήγορα ο κ. Τσίπρας, με ή χωρίς τον κυβερνητικό εταίρο, κλείσει την προεκλογική περίοδο στην  οποία έχει περιέλθει η χώρα, τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας».
Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με μόνη συγκολλητική ουσία τον πολιτικό καιροσκοπισμό, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας και μιζέριας στο πεδίο της οικονομίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας  στο πεδίο της κοινωνίας και διχαστικής όξυνσης στο πεδίο της πολιτικής.
Αναφορικά με τις καταγγελίες της ΝΔ για σκευωρία και οσμή παρακράτους στον απόηχο των νομικών χειρισμών στην υπόθεση Novartis, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι «καθημερινά με ευθύνη της κυβέρνησης, η ποιότητα των θεσμών διακυβέρνησης υποβαθμίζεται, το κράτος δικαίου υπονομεύεται και η διάκριση των εξουσιών απειλείται.
Η ΝΔ, όπως και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, θα διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών, αποτρέποντας από κοινού πιστεύω με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή.
Όσοι χρησιμοποιούν τη σκανδαλολογία ως όχημα πολιτικής επιβίωσης να γνωρίζουν ότι «οι άνθρωποι που μένουν σε γυάλινα σπίτια δεν θα πρέπει να πετούν πέτρες».   
Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο ίδιος σημειώνει ότι η ΝΔ έχει ήδη χρησιμοποιήσει το θεσμικό οπλοστάσιο που διαθέτει για να αποδείξει ότι αυτή είναι εθνικά επιζήμια, οπότε και δεν πρέπει να κυρωθεί  από τη Βουλή, προσθέτοντας ότι «στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και μελλοντικά.
Το πως και πότε συναρτώνται με τις εξελίξεις».   
Για το μέτωπο της οικονομίας, ο  κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι «η οικονομία σέρνεται σε μια κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας» και πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη».
Η χώρα, όπως τονίζει, «παραμένει «κλειδωμένη» στη μνημονική γραμμή, αφού οι βαριές πολιτικές λιτότητας συνεχίζονται, οι δημοσιονομικοί στόχοι διατηρούνται – για πολλά χρόνια – υψηλοί, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα, και η Ελλάδα βρίσκεται ενταγμένη σε αυστηρό καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».
Κατά τον ίδιο, δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα και «η κυβέρνηση ναρκοθετεί  τα θεμέλιας της οικονομίας». 
 Κληθείς να απαντήσει πως η ΝΔ σκοπεύει να πείσει διεθνείς επενδυτές να επιλέξουν τη χώρα μας υπογραμμίζει ότι η προσέλκυση επενδύσεων  απαιτεί στιβαρή ηγεσία, πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου « που η ΝΔ έχει ήδη παρουσιάσει, διαρκώς εμπλουτίζει και επικαιροποιεί, με βασικούς άξονες την απλοποίηση της φορολογίας και τη γενναία μείωση φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην  πραγματική οικονομία».
Τονίζει δε, πως «η υλοποίησή του θα οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης», που με τη σειρά τους «θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα τους χρέους, δίνοντας τη δυνατότητα για σταδιακή αποκλιμάκωση των υψηλών δημοσιονομικών στόχων» και έτσι, «η χώρα θα μπει στο επιδιωκόμενο ανοδικό σπιράλ».  
Τέλος, στην ερώτηση «αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας», απάντησε  «αυτοδυναμία με ευρύτερες όμως πολιτικές και κοινωνικές συνεννοήσεις».     
«Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει μακρύ χρονικό ορίζοντα διακυβέρνησης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης