Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέλπιδες προσπάθειες στις ΗΠΑ για την άρση του shutdown – Συνάντηση Pence με Δημοκρατικούς

Απέλπιδες προσπάθειες στις ΗΠΑ για την άρση του shutdown – Συνάντηση Pence με Δημοκρατικούς
Ο Trump απαιτεί ποσό 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό
Συνάντηση με Δημοκρατικούς αξιωματούχους του Κογκρέσου είχαν σήμερα (5/1/2019) ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Mike Pence και άλλα στελέχη της διοίκησης Trump στην προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο   σε ένα προτεινόμενο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και να τερματιστεί  το shutdown δύο εβδομάδων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Ο πρόεδρος Donald Trump απαιτεί ποσό 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πέρασαν νομοσχέδιο για την άρση του shutdown χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση για το τείχος.
Ο Trump λέει ότι δεν θα υπογράψει το  νομοσχέδιο μέχρι να λάβει τη χρηματοδοτική έγκριση για το τείχος.
Με τις δύο πλευρές να παραμένουν στις θέσεις τους, το ένα τέταρτο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει κλείσει για δύο εβδομάδες, αφήνοντας απλήρωτους 800.000 δημόσιους υπαλλήλους.
Πριν από τις συνομιλίες ο Pence δήλωσε σε ένα tweet ότι ο στόχος της διοίκησης δεν είναι απλώς η άρση του shutdown, αλλά  η επαρκής χρηματοδότηση για την πραγματική ασφάλεια των συνόρων και την κατασκευή του τείχους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης