Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Η ΝΔ δεν θα ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Η ΝΔ δεν θα ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών
Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"
Μέγα εθνικό ζήτημα η ονομασία των Σκοπίων και η απόλυτα σχετική με αυτό συμφωνία των Πρεσπών. Η Ν.Δ. με αρκετή καθυστέρηση δημαγωγεί πάνω στο θέμα αυτό, αλλά αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση!
Στην πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή στις 18 Δεκεμβρίου 2018, αναφέρθηκα με έμφαση επί του θέματος και κάλεσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να πάρει ξεκάθαρη θέση, λέγοντας μέσα στη Βουλή τα παρακάτω:
“Η Νέα Δημοκρατία μετά από πολύ καιρό και βλέποντας έναν ολόκληρο λαό να αντιδρά, θυμήθηκε, με αρκετή καθυστέρηση βεβαίως, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι, ενδεχομένως, προδοσία και έδωσε εντολή στους Βουλευτές και στα στελέχη της να επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μη θέτουν θέμα ονόματος, παρά μόνο εθνικότητας και γλώσσας.
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».
Θα μπορούσε να πει κάτι πολύ απλούστερο και ξεκάθαρο, ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Και αυτό δεν το είπε.
Αντίθετα, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή, να την αποδεχθεί.
Η Χρυσή Αυγή σε αυτό είναι αντίθετη και σταθερή στη γραμμή της: κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας!
Θα πούνε βέβαια ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, ότι εάν έχει γίνει μια συμφωνία διμερής, δεν μπορεί να την ακυρώσει.
Και όμως, υπάρχει ένα παράδειγμα πολύ γνωστό.
Είχαμε συμφωνήσει με την Αλβανία ΑΟΖ επί των ημερών του Μπερίσα και ήρθε η επόμενη Κυβέρνηση και κατήργησε αυτή τη συμφωνία.
Κατά ανάλογο τρόπο, λοιπόν, εάν θέλετε να είστε εντάξει με το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι να λέει ότι δεν θα την κυρώσει.
Αυτό είναι υπεκφυγή.”
Δεν έλαβα καμία απάντηση ούτε στη Βουλή, ούτε από το οποιοδήποτε ΜΜΕ στην δήλωσή μου αυτή. Όχι μόνον δεν έλαβα απάντηση, αλλά διάβασα και στην “Καθημερινή” άρθρο με τίτλο: “Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά την επικύρωση;” στο οποίο αναφερότανε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:
“Κατά καιρούς αναφέρεται στον δημόσιο λόγο ότι η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αποδεσμευθεί από τη συμφωνία των Πρεσπών με μία απλή καταγγελία…
Ως προς το θέμα της καταγγελίας, λύσεως ή τέλος πάντων «απαλλαγής» από τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτή κυρωθεί, τα πράγματα είναι (επώδυνα) προβληματικά.
Το θέμα ρυθμίζεται από τη Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (1969) που δεσμεύει τόσο την Ελλάδα όσο και την ΠΓΔΜ…
Η Σύμβαση της Βιέννης ορίζει περιοριστικά τους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται η ακύρωση μιας συμφωνίας… Το συμπέρασμα είναι πως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το καλύτερο είναι να μην κυρώσει η Ελλάδα τη συμφωνία.”
Το συμπέρασμα που προκύπτει από το κείμενο αυτό και από το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το εν λόγω άρθρο είναι πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

Υ.Γ. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί ότι το άρθρο αυτό υπογράφει ο καθηγητής κ. Συρίγος, ο οποίος φέρεται ότι θα πολιτευτεί με την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές και μάλιστα κάποιοι κύκλοι διαδίδουν ότι θα έχει και σημαίνουσα θέση στο υπουργείο των εξωτερικών.
Είναι άρθρο, λοιπόν, από έναν καθηγητή-πολιτευτή και κατά τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία και δείχνει τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης