Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία θα διεξαχθεί με συνετό τρόπο

Trump: Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία θα διεξαχθεί με συνετό τρόπο
Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα διεξαχθεί με «τον κατάλληλο ρυθμό» και με «συνετό» τρόπο, διαβεβαίωσε o Donald Trump
Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα διεξαχθεί με «τον κατάλληλο ρυθμό» και με «συνετό» τρόπο, διαβεβαίωσε σήμερα (7/1/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Θα αποχωρήσουμε από τη Συρία με τον κατάλληλο ρυθμό, ενώ θα συνεχίζουμε τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και με τρόπο που θα είναι συνετός και αναγκαίος για όλους τους υπόλοιπους», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, την επόμενη ημέρα των ανακοινώσεων του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, John Bolton, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η απόσυρση θα γίνει με τρόπο που θα «διασφαλίζει» την άμυνα των συμμάχων της Ουάσιγκτον.
Στο tweet του ο Trump κατηγόρησε επίσης τους «New York Times» ότι έγραψαν «επίτηδες», ένα «πολύ ανακριβές άρθρο σχετικά με τις προθέσεις του στη Συρία».


Με το μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος απαντάει σε ένα άρθρο της εφημερίδας, όπου αναφέρεται ότι ο Bolton «οπισθοχώρησε» μπροστά στην απόφαση του Trump να απομακρύνει ταχέως τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επεσήμανε ότι ο Trump θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων, κατά την απόσυρσή τους από τη Συρία και η θέση του δεν έχει αλλάξει σχετικά με την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών.
«Ο πρόεδρος δεν έχει αλλάξει τη θέση του, καθώς ανέφερε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια των στρατευμάτων μας και την ασφάλεια των συμμάχων μας, επίσης», σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Mercedes Schlapp, στο «Fox News».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης