Πολιτική

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη - Θα ολοκληρώσει το έργο της όσο κι αυτό τρομάζει κάποιους

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη - Θα ολοκληρώσει το έργο της όσο κι αυτό τρομάζει κάποιους
Η εκτίμηση για τις 151 ψήφους, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών
«Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, δεν απειλείται και θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της, όσο κι αν αυτό τρομάζει κάποιους που αντιδρούν με πανικό».
Αυτό δήλωσε σήμερα (8/1/2019) η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, εν μέσω έντονης φημολογίας για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Γεροβασίλη προκάλεσε οποιονδήποτε από την αντιπολίτευση έχει απορία περί της ύπαρξης ή όχι της δεδηλωμένης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης για να δει το αποτέλεσμα.
Για την εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση διαθέτει 151 ψήφους για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, είπε ότι αυτή προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών.

Δεν πρέπει να διαταραχθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στις δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείω σε ότι είναι πιθανό να γίνει σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και τόνισε πως μόνο να βοηθήσει μπορεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών.
Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είχαν συχνή επικοινωνία και πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέτυχε τον μεγάλο βασικό προγραμματικό στόχο της που ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και ήδη ψηφίστηκαν τα πρώτα θετικά μέτρα μετά από 8 χρόνια μνημονιακής πολιτικής.
Ταυτόχρονα, παρατήρησε ότι η πορεία της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του προγράμματός της και γι' αυτό δεν πρέπει να διαταραχθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Η πεποίθησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις βουλευτών» δήλωσε και υποστήριξε πως δεν ισχύουν τα περί «αποστασίας» βουλευτών των ΑΝΕΛ.
«Οι βουλευτές είναι της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν υπάρχει θέμα αποστασίας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.
Επίσης, χαρακτήρισε «αστειότητα» την αναφορά της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, ότι η κυβέρνηση είναι «κουτσή πάπια».

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι σίγουρη για το πόσοι στη ΝΔ δεν θέλουν πράγματι να ψηφιστεί στη Βουλή, για τον φόβο μη τυχόν βρεθεί στα χέρια τους η «καυτή πατάτα», και πως δεν έχουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια άποψη για την εν λόγω Συμφωνία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης