Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Φυλάκιση ενός χρόνου σε δημοσιογράφο για τα «Paradise Papers»

Τουρκία: Φυλάκιση ενός χρόνου σε δημοσιογράφο για τα «Paradise Papers»
Φυλάκιση ενός χρόνου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο για τα «Paradise Papers»
Σε ακόμη μία απόφαση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου προχώρησε η τουρκική δικαιοσύνη, καταδικάζοντας σε ποινή φυλάκισης ενός έτους τη δημοσιογράφο Πελίν Ουνκέρ, που πρωταγωνίστησε στις αποκαλύψεις για τα «Paradise Papers» στην Τουρκία.
Ειδικότερα, η Πελίν, πρώην ρεπόρτερ της εφημερίδας Cumhuriyet, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών και πρόστιμο 8.800 τουρκικών λιρών γιατί συμμετείχε αποφασιστικά, μαζί με άλλους Τούρκους δημοσιογράφους, στις αποκαλύψεις για τα paradise papers σε ότι αφορά το τουρκικό σκέλος της υπόθεσης.
Η Πελίν, η οποία πια δεν εργάζεται στην Cumhuriyet μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας (η οποία πια ελέγχεται από συντηρητικούς κεμαλιστές), θα καταθέσει έφεση και ελπίζει ότι θα απαλλαχθεί των κατηγοριών κάτι που πάντως δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.
Μία από τις πιο ανερχόμενες δημοσιογράφους στην πατρίδα της και συνεργάτης ξένων μέσων, η Ουνκέρ είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο news247 τον περασμένο Αύγουστο για την οικονομική κρίση στην Τουρκία και την πτωτική πορεία της τουρκικής λίρας.
Είναι παντρεμένη με Τούρκο δημοσιογράφο και μητέρα ενός μικρού αγοριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης