Η Γερμανία θα δεχτεί υπό όρους τους μετανάστες που βρίσκονται ανοιχτά της Μάλτας

Η Γερμανία θα δεχτεί υπό όρους τους μετανάστες που βρίσκονται ανοιχτά της Μάλτας
Το Βερολίνο θα δεχτεί υπό όρους τους μετανάστες που βρίσκονται ανοιχτά της Μάλτας
Πρόθυμη να δεχτεί τους 49 μετανάστες που προσπάθησαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και έχουν εγκλωβιστεί στα πλοία δύο μη κυβερνητικών οργανώσεων, στα ανοιχτά της Μάλτας, εμφανίζεται η Γερμανία.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Horst Seehofer, ανέφερε σήμερα (8/1) ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας για να συζητηθεί το θέμα, και ότι συμφωνήθηκε να δεχτεί το Βερολίνο τους ανθρώπους αυτούς, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε μια μακροπρόθεσμη λύση για την κατανομή όσων διασώζονται στη Μεσόγειο στις χώρες-μέλη.
«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια ξεκάθαρη ισορροπία μεταξύ του ελέγχου της μετανάστευσης και του ανθρωπισμού», τόνισε.
Ακτιβιστές της γερμανικής οργάνωσης Sea Watch διέσωσαν πριν από τα Χριστούγεννα 32 ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα ενώ άλλοι 17 περισυνελέγησαν από την οργάνωση Sea Eye στα τέλη Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ένα ασφαλές –ή πρόθυμο– ευρωπαϊκό λιμάνι για να τους δεχτεί.
Η κυβέρνηση της Μάλτας ζητά από τις Βρυξέλλες να προωθηθούν πρώτα σε άλλες χώρες οι 250 πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί, για να επιτρέψει στα δύο πλοία να ελλιμενιστούν.
Ο Γερμανός υπουργός τόνισε, πάντως, ότι η συνεργασία του Βερολίνου εξαρτάται από το κατά πόσο θα συμφωνήσουν οι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ να υποδεχτούν μετανάστες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS