Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεγκέρογλου: Σεβασμός στη διαφορετική εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κεγκέρογλου: Σεβασμός στη διαφορετική εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών
Υπάρχει ταυτόχρονα και ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Την θέση ότι υπάρχει σεβασμός στη διαφορετική εκτίμηση που εκφράζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος και η ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να  υπάρξει σεβασμός και στις συλλογικές αποφάσεις διατύπωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος κατέστησε σαφές πως η ΔΗΣΥ καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στη διαφοροποίηση του κ.Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι είναι καταγεγραμμένη η διαφορετική αυτή εκτίμηση αλλά χαρακτήρισε πρόωρο να εκτιμηθεί πως θα συμπεριφερθεί ο κ.Θεοχαρόπουλος, δεδομένου ότι θα υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ προκειμένου να καθορίσει την τελική της στάση.
«Είναι γνωστό ότι εμείς καταψηφίζουμε αυτή τη Συμφωνία από εκεί και πέρα υπάρχει σεβασμός στη διαφορετική εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα και ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις.
Αυτά τα δύο θα σταθμιστούν και η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα πάρει τις αποφάσεις της» είπε ο κ.Κεγκέρογλου, ο οποίος ερωτηθείς εάν συνδέεται η ψήφιση της συμφωνίας με την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία τόνισε ότι «γενικότερα συνδέονται από μόνα τους αυτά».
«Εμείς όμως διαδικαστικά δεν τα συνδέουμε.
Θεωρούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής.
Εμείς λέμε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να σέρνεται χωρίς εθνική γραμμή, την οποία μπορεί να αποκτήσει μέσα από εθνική συνεννόηση ανεξάρτητα από το ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση, μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας.
Αυτό είναι βασική μας γραμμή, εθνική γραμμή με εθνική συνεννόηση, αυτό μπορεί να το επιβάλλει ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής» τόνισε ο κ.Κεγκέρογλου, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ.Τσίπρας είναι ο πιο βολικός πρωθυπουργός στα κελεύσματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.
Έκανε την προσωπική μετάλλαξη, είναι ένα ζόμπι Αριστερός, είναι αριστεροειδές δεν είναι Αριστερός.
Αυτός παίρνει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά έχει ενσωματώσει την αντίληψη του Καμμένου.
Δεν υπάρχει πλέον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ.Κεγκέρογλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης