Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 87 μονάδες ο δείκτης της Insee

Γαλλία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 87 μονάδες ο δείκτης της Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee υποχώρησε στις 87 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Μάλιστα, η πτώση ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ο δείκτης να υποχωρήσει στις 90 μονάδες, έναντι 91 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με την Insee, υπήρξε σημαντική πτώση αναφορικά με τον βαθμό στον οποία οι Γάλλοι καταναλωτές αισθάνθηκαν ότι ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν μεγάλες αγορές, καθώς και αναφορικά με την εμπιστοσύνη γύρω από την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.
Τα παρπάνω στοιχεία έρχονται μία ημέρα μετά τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις οι οποίες αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, και οι οποίες έδειξαν διεύρυνση του ελλείμματος για τον Νοέμβριο.
Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε στα 5,1 δισ. ευρώ έναντι 4,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 4,9 δισ. ευρώ.
Οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -4,4% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +6,1% τον Οκτώβριο, ενώ η πτώση των εξαγωγών περιορίστηκε στο -1,8% έναντι ανόδου +2,3% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης