Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση

Bullard (Fed): Περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση
Τον φόβο ότι περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard
Αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία δήλωσε ότι παραμένει ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, ωστόσο εξέφρασε τον φόβο ότι περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση.
«Τα επιτόκια βρίσκονται σήμερα σε ένα καλό επίπεδο» και δεν υπάρχει καμία πιεστική ανάγκη για αύξηση, δήλωσε ο Bullard σε χθεσινή (8/1/2019) του συνέντευξη στη «Wall Street Journal», στην οποία είπε επίσης ότι θα ήταν ανοικτός σε μια μείωση των επιτοκίων εάν η οικονομία ή ο πληθωρισμός επιβραδυνθούν περισσότερο από το αναμενόμενο.
Ο Bullard έχει επί πολλά χρόνια αντιταχθεί στην «εκστρατεία» αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.
Ισχυρίστηκε ότι, ελλείψει μιας πραγματικής απειλής για τον πληθωρισμό, δεν υπάρχει λόγος να ωθηθεί η νομισματική πολιτική προς περισσότερο περιοριστικά επίπεδα.
Στη συνέντευξή του, ο Bullard προειδοποίησε ακόμη ότι τα επίπεδα των αποδόσεων στην αγορά αμερικανικών ομολόγων «στέλνουν το μήνυμα ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος κίνδυνος επικείμενης ύφεσης», αν τα επιτόκια αυξηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.
Ο Bullard εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος παραμένει από τον στόχο του 2% της Fed και δεν δείχνει κανένα σημάδι υπέρβασης αυτού του επιπέδου, δεν υποστηρίζει μια πίεση προς μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική.
Ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε ακόμη ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει μία ακόμη καλή χρονιά.
Όπως εκτίμησε, η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί περίπου στο 2,25% - 2,50% το 2019, ενώ το ποσοστό της ανεργίας θα παραμείνει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.
Ο Bullard δήλωσε ακόμη ότι δεν «βλέπει» σημάδια σοβαρών προβλημάτων στις αγορές, ενώ εκτίμησε ότι μεγάλο μέρος της μεταβλητότητας στη χρηματοπιστωτική αγορά είναι στην πραγματικότητα θετικό για την «υγιή» λειτουργία της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης